Schrijfactie voor lhbti-acivist

Schrijfactie voor lhbti-acivist

AALTEN - Amnesty Oost-Gelre/Aalten zet zich middels schrijfacties in voor de 29-jarige blogger en lhbti-activist Mohamed al-Bokari uit Jemen. Mohamed is op 8 april opgepakt in Riyadh, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Een rechter veroordeelde hem in juli voor ‘perversie’ en het ‘nadoen van vrouwen’. De reden? Hij publiceerde een video online waarin hij opkomt voor de rechten van lhbti-ers. Al-Bokari kreeg een boete en een celstraf van tien maanden. Daarna moet hij terug naar Jemen waar zijn leven mogelijk gevaar loopt.

Terugkeer levensgevaarlijk
Al-Bokari ontsnapte in Jemen ternauwernood aan een poging tot ontvoering en ontving doodsbedreigingen vanwege zijn inzet voor de mensenrechten. Hij vluchtte daarop naar Saudi-Arabië. Hij is bang om teruggestuurd te worden naar Jemen waar het voor hem niet veilig is.

Iedereen die hem wil steunen, kan voor 1 november schrijven naar de autoriteiten in Saudi-Arabië en hen oproepen om Mohamed al-Bokari onmiddellijk vrij te laten. Men kan daarvoor een handtekening zetten onder Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee. Voor meer informatie over onder andere de schrijfactie kan men contact opnemen met: Amnesty Aalten/ Oost Gelre: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.