Het mag een traditionele kerststal zijn ... Foto: PR
Het mag een traditionele kerststal zijn ... Foto: PR

Kerststallententoonstelling zoekt kerststallen

DINXPERLO/SUDERWICK - In de periode van vrijdag 4 tot en met zondag 20 december is de derde editie van de internationale kerststallententoonstelling in Suderwick en Dinxperlo. De organisatie wordt verzorgd door Rosi Tuenter in samenwerking met de afdeling Cultuur en Onderwijs van de stad Bocholt.

Er is goed nagedacht of deze expositie kan plaatsvinden in deze tijd van de corona-uitbraak. Veel culturele evenementen werden immers al het slachtoffer van de crisisrichtlijnen. Omdat het evenement decentraal plaatsvindt en omdat het gezinnen stimuleert om actief te zijn de frisse lucht - de kerststallen zijn grotendeels van buitenaf te zien - mag de expositie doorgaan. .

Ook dit jaar is een puzzel onderdeel van de expositie, met mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld door sponsors, waaronder lokale ondernemers.

Voor de expositie zijn de organisatoren op zoek naar mensen - particulieren, hobbyisten, schoolklassen - die hun kerststal tussen 4 en 20 december beschikbaar willen stellen om in een Dinxperwicker etalage ten toon te stellen. De kerststallen mogen ook langer tentoongesteld worden, maar wie dat wil mag de stal voor de kerstdagen weer ophalen. Wie zijn kerststal beschikbaar stelt wordt verzocht om ook informatie leesbaar toe te voegen over de leeftijd, het materiaal, de eigenaar, de oorsprong, de geschiedenis of andere speciale kenmerken van de stal, liefst op een klein kartonnen bord of iets dergelijks. Daarnaast zoekt men tentoonstellingslocaties (zoals winkels, kerken, seniorencentra, scholen, cultuurcentra, particulieren) die een etalage bieden waar de kerststallen verlicht te zien zijn tot 22.00 uur.

Het zou leuk zijn om weer zoveel mogelijk verschillende kerststallen tentoon te stellen, van klassiek-antieke ontwerpen tot abstract-moderne, curieuze of zelfgemaakte vormen gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen, van groot tot klein.

Mensen die ruimte dan wel een kerststal ter beschikking willen stellen voor de expositie, kunnen contact opnemen met Raumgestaltung Scheer, tel. (0049) (0) 2874-2040 of 4368, of met Rosi Tuente tel. (0049) (0)2874-610 of via tuente@freenet.de.

... of een iets minder traditionele kerststal. Foto:  PR