Francisco en Eva. Foto: Frank Vinkenvleugel
Francisco en Eva. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

DINXPERLO - Eva Baaijens uit Dinxperlo was op Kerstavond te zien in de kerstspecial van All You Need Is Love. Op pagina 7 en 8 vindt u een uitgebreid verhaal over haar belevenissen, met foto's.

Kerstavond 1992 vond de allereerste uitzending van de All You Need is Love kerstspecial plaats. Sindsdien is het programma van Robert ten Brink niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie met Kerstavond en zit menig Nederlander met een drankje, wat lekkers en een doos tissues op de bank te genieten van alle mooie verhalen en herenigingen van geliefden of familieleden. Ook de twintigjarige Eva Baaijens uit Dinxperlo nestelt zich steevast iedere kerstavond weer op de bank voor de buis om heerlijk een paar uur weg te zwijmelen. Zij had echter nooit kunnen vermoeden dat zij zelf te zien zou zijn in de All You Need Is Love Kerstspecial. De verslaggevers van De Band zochten haar op om haar bijzondere verhaal te horen.

Door Daniëlle Jolink

Begin 2019 vertrekt Eva naar Londen om daar Engels te studeren. Ze sluit al vrij snel vriendschap met een aantal studenten uit verschillende landen en samen vormen ze een gemêleerde vriendengroep. Ook de twintigjarige Francisco Camara maakt deel uit van de vriendengroep en Eva en hij kunnen het enorm goed met elkaar vinden. Als Francisco in februari terugkeert naar Argentinië, blijven Eva en hij contact houden met elkaar en al snel merken ze dat ze elkaar enorm missen en wordt het hen beiden duidelijk dat het meer is dan een vriendschap, een liefdesrelatie op afstand volgt. Begin juni is Eva klaar met haar studie en keert ze terug naar Nederland. Ondertussen hebben Francisco en Eva dagelijks app-contact met elkaar en videobellen zij minimaal een keer per week met elkaar. Hevig verliefd zijn ze allebei en ze willen dan ook niets liever dan elkaar weer live zien maar financieel is dit niet haalbaar. Francisco: "Een ticket kost minimaal duizend dollar en dat geld heb ik als student gewoon niet." Ook voor Eva en haar moeder Nicole Baaijens is het financieel niet mogelijk om een ticket te bekostigen. Ondertussen blijft Eva dromen om Francisco weer te zien maar nog liever om kerst en oud en nieuw samen te kunnen vieren. Dus besluit ze in november om de gok te wagen en schrijft ze een brief naar de redactie van All You Need Is Love. Eva: "Binnen een uur had ik een brief van drie-en-een-half kantje geschreven waarin ik gevraagd heb of Francisco met kerst deze kant op kon komen." Wat Eva op dat moment niet weet, is dat haar beste vriendin in oktober ook een brief naar de redactie heeft geschreven en ook Eva haar moeder en tante schrijven later nog een brief.

Twee weken nadat Eva haar brief geschreven had, krijgt ze een telefoontje van een medewerker van All You Need Is Love. In dit gesprek wordt geverifieerd of het klopt wat Eva geschreven heeft en wordt haar verteld dat haar brief doorgestuurd zal worden naar de redactie maar dat ze verder niet kunnen zeggen of haar brief er ook daadwerkelijk uitgehaald zal worden. Hierna hoort Eva niets meer, in tegenstelling tot haar tante Chantal Baaijens. Zij krijgt met Sinterklaas te horen dat haart nichtje herenigd zal worden met haar geliefde en met haar onderhoudt de redactie contact om er zeker van te zijn dat Eva thuis is wanneer Robert en zijn team haar komen overvallen. En overvallen, dat wordt ze zeker. Op zondagochtend 8 december om kwart over vijf 's morgens. Eva: "De voordeurbel ging en mijn moeder hing uit het badkamerraam om te kijken wie er aan de deur stonden. Ze riep heel hard: "Eva!! Ze zijn hier!". "Wie?", zei ik? "All You Need is Love", riep mijn moeder. "Ik stuurde haar naar beneden zodat ik nog gauw een beetje mijn haar kon fatsoeneren, want dat zat alle kanten op. Robert ten Brink vertelde me dat hij eenzame mensen op kwam halen om er een paar dagen tussenuit te gaan en dat ik warme kleren in moest pakken." "Een kwartier later zit ze al in de bus en rijdt ze weg, heel bizar allemaal", aldus Eva's moeder Nicole.

Eva wordt met nog vijf andere kandidaten met de All You Need is Love bus naar Engelberg in Zwitserland gebracht waar zij volledig afgezonderd van de rest van de wereld in een hotel op de berg logeren. Telefoons moesten bij aanvang van de reis al ingeleverd worden en de stoeltjeslift naar het hotel is afgesloten zodat de kandidaten niet hun geliefden tegen het lijf kunnen lopen die al een aantal dagen daarvoor in Engelberg gearriveerd zijn. Een dag later wordt Eva door Robert ten Brink meegenomen naar de Zwitserse stad Luzern waar ze uiteindelijk haar geliefde Francisco weerziet, wiens reis al op woensdag 4 december is begonnen.

Francisco: "Ik had de hele nacht nog gestudeerd en lag die woensdagochtend om half zes in bed, een half uur later ging mijn telefoon. Het was de redactie van All You Need Is Love en zij vertelden mij wie ze waren en vroegen of ik naar Nederland overgevlogen wilde worden om Kerstmis en Oud en Nieuw met Eva te vieren. Natuurlijk zei ik ja en twaalf uur later stond ik al op het vliegveld. Via Frankfurt ben ik toen naar Amsterdam gevlogen, een vlucht van vijftien uur en de volgende dag zijn wij toen met zijn allen naar Zwitserland gevlogen. Hier hebben wij eerst een aantal dagen met de jongens doorgebracht en eindelijk op maandag 9 december heb ik Eva ontmoet."

Alle koppels logeren die nacht nog in een hotel in Luzern en de volgende dag brengt de All You Need Is Love-bus iedereen weer terug naar Nederland. Hier wacht Eva en de overige kandidaten overigens nog een verrassing want in plaats van naar huis brengt de bus hen naar vliegbasis Soesterberg in Den Dolder waar alle briefschrijvers de koppels verwelkomen en een aantal uurtjes gezellig samen zijn. Nicole: "Toen ik hoorde dat Francisco tot 6 januari bij ons mag blijven heb ik heel snel online een tweepersoons matras besteld en in het dorp nog snel lakens en dekens bijgekocht zodat ze samen een eigen tweepersoonsbed hebben deze weken." Dat is nog een hele toer geweest, want in eerste instantie had Nicole de verkeerde afmeting dekbed gekocht maar uiteindelijk staat het bed gereed als het stel doodmoe maar zielsgelukkig arriveert in Dinxperlo.

Op zaterdag 21 december vindt de opname plaats voor de uitzending van Kerstavond. Een hele mooie avond vol emotionele en bijzondere momenten, aldus Eva en Nicole. Die beiden overigens vol lof zijn over Robert ten Brink en alle medewerkers van het programma. "Echt alles is goed verzorgd, de dagen in Zwitserland, het samenzijn in Den Dolder, tijdens de uitzending en de afterparty na de opname. Alle medewerkers zijn stuk voor stuk betrokken mensen met zichtbaar veel liefde voor hun vak", aldus moeder en dochter. Die laatste straalt trouwens gedurende het hele interview. "Ik ben echt heel moe van alles maar het is zo'n bijzondere tijd, we hebben het enorm fijn samen, doen allerlei leuke dingen en groeien helemaal naar elkaar toe en worden met de dag verliefder", zegt Eva in het Nederlands, en deze laatste zin wordt bevestigd met de zoveelste zoen van Francisco wat maar weer bewijst dat de liefde alle talen spreekt en verstaat.

Eva en Francisco. Foto: eigen foto
De familie wacht op Eva en Francisco in Den Dolder. Foto: eigen foto
In de studio. Foto: eigen foto
In de studio. Foto: eigen foto
In de studio. Foto: eigen foto
Eva Baaijens en Francisco Camara. Foto: eigen foto