Gezellige drukte in de Heurnse kerk. Foto: Frank Vinkenvleugel
Gezellige drukte in de Heurnse kerk. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Open Kerk op Oudejaarsmiddag

DINXPERLO - Voor het vierde jaar op rij gingen de kerkdeuren open op oudejaarsmiddag. Deze keer in de Heurnse kerk in verband met de verbouwing van de Dorpskerk. Vanaf 14.00 werd iedereen bij aankomst buiten verwelkomd door de midwinterhoornblazers, de oliebollenbakkers en de aanwezige gastvrouw en gastheer.

Ook dit jaar kon men genieten van vers gebakken oliebollen, een kopje koffie of thee, knieperkes en een glaasje glühwein, en binnenkomend in de kerk meteen luisteren naar het prachtige orgelspel van Dick Homburg. Deze keer was de opbrengst van al dit lekkers voor stichting Kalinga. Deze stichting is meer dan twintig jaar geleden opgericht en sindsdien gesteund door oud-plaatsgenoot en voorzitter van deze stichting Janneke Heinen. Zij komt op voor Filipijnse straatkinderen aan de rand van Manilla waar duizenden mensen leven van het scheiden van afval op de vuilnisbelt. Deze stichting wil de armoedecirkel doorbreken om de kinderen van Payatas naar een betere toekomst te begeleiden door vooral scholing en gezonde voeding aan te bieden De presentatie en de beelden maakten duidelijk hoe waardevol dit project is. "Door de verkoop van één oliebol kunnen vier kinderen een hele dag eten", aldus Janneke.
In de kerkenraadskamer was een stiltecentrum ingericht. In een rustige omgeving was er gelegenheid om even tot jezelf komen en een kaarsje te branden. Een mooi liturgisch bloemstuk verbeeldde het voorbijgaande jaar en het nieuwe jaar dat komen gaat.
In de kerk en bijbehorende ruimte exposeerde Wilma Rensink met prachtige natuurfoto's. Hieruit blijkt dat je niet ver uit de buurt hoeft te gaan om prachtige foto's te maken. Ook een paar albums ter inzage illustreerden het mooie werk van Wilma.
Ook kon men tussen de ontmoetingen door luisteren naar muziek in de kerk: Cindy Rexwinkel speelde prachtig op accordeon, eigentijdse herkenbare melodieën. De gelegenheidsband onder leiding van Wessel Springer met medewerking van Han Hofs en Willy te Beest kreeg van het publiek aandachtig gehoor. Zij speelden bijvoorbeeld enkele bekende nummers uit de Top 2000. Tussentijds werd volop gebruik gemaakt van al het lekkers om de kas van Kalinga te spekken.
Om 17.00 werd aansluitend de laatste dienst van het jaar gehouden met ds. Anne van Voorst als voorganger. Een terugblik op het oude jaar, het geloof en hoop op een betere toekomst stonden centraal. Orgelspel en de band maakten de dienst compleet. De organisatoren kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag waar vooral ontmoeting en gezelligheid centraal stond. Aan het eind van de dag konden zij Janneke mededelen dat het prachtige bedrag van 929,15 euro naar stichting Kalinga wordt overgemaakt. De organisatoren bedanken alle vrijwilligers die deze middag tot een succes hebben gemaakt, en alle bezoekers die de moeite hebben genomen om te komen.

Janneke vertelt over haar stichting. Foto: Frank Vinkenvleugel
Janneke ondersteunde haar uitleg met beelden. Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
De gelegenheidsband. Foto: Frank Vinkenvleugel
Cindy Rexwinkel op accordeon. Foto: Frank Vinkenvleugel