Ramon Radstaak en Marcel Freriks zijn er klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel
Ramon Radstaak en Marcel Freriks zijn er klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Playbackshow FC Dinxperlo een stap vooruit

DINXPERLO - We mogen spreken van een primeur, want op vrijdag 17 januari is de allereerste playbackshow onder de vlag van FC Dinxperlo, en dat zonder dat er over gestemd hoeft te worden. Namens de Playback-commissie vertelt Marcel Freriks graag over het aankomende evenement en heeft hiervoor ook Ramon Radstaak van 'Het Blauwe Meer' uitgenodigd, waar het hele gebeuren zich zal afspelen.

Door Waltraud Wensink

Freriks: "Het gaat hierbij niet zo zeer om de allereerste playbackshow, want die hebben we al 31 keer eerder georganiseerd, maar juist om onze allereerste playbackshow nadat we zijn gefuseerd. In het verleden zijn er meerdere playbackshows door de voormalige verenigingen georganiseerd en de ene vereniging is hier langer mee doorgegaan dan de andere. Je merkt dat het opnieuw moet gaan leven binnen de huidige vereniging maar de eerste aanmeldingen zijn binnen."

'31ste keer,

maar

allereerste

playbackshow

onder de

vlag van

FC Dinxperlo'


Freriks lacht als hij het huidige aantal van aanmeldingen noemt want uit ervaring weet hij dat ondanks de sluitingsdatum, er nog de nodige aanmeldingen zullen volgen. "Dat weten we gewoon, dat is nooit anders geweest. Mensen ontmoeten elkaar, hebben het er over en dan worden er nog leuke acts bedacht. Daar houden we rekening mee."

Blue Lake Playback Arena
Maar ook bij Het Blauwe Meer wordt er rekening gehouden met de fusie en het feit dat het nu één vereniging is. Radstaak: "Voorheen had je hoofdzakelijk te maken met de leden van voormalig SVD die de playbackshow bezochten maar nu we gefuseerd zijn hopen we op een grotere opkomst waarbij we als één vereniging dit spektakel gaan beleven. In 2013 werd voor het eerst de playbackshow gehouden bij Het Blauwe Meer en het is altijd een dolle boel. We gaan dit jaar voor de grote zaal waar we meer mensen kwijt kunnen en waar we de ruimte opzetten met een soort van 'festival'-idee. Logistiek gezien wordt het allemaal beter en ook de ruimte zal mooi worden ingericht met diverse prikkabels, lampionnen, en een prachtig authentiek 'dranklokaal'. We proberen de ruimte aan te passen naar het aantal mensen maar zelfs als er minder zouden komen, dan blijft het nog steeds een gezellige sfeer uitstralen." Freriks: "Ja, het wordt echt fantastisch, de hele aankleding past bij de setting, dat wordt helemaal top. We transformeren Het Blauwe Meer tot de 'Blue Lake Playback Arena'." Radstaak ziet de Playback show als een van de topfeesten. "Het is ooit klein begonnen maar uiteindelijk 'kats uut de klauwen gelopen', en we hopen natuurlijk dat dit evenement blijft voortbestaan."

Deelnemer hoeft geen lid te zijn
"Persoonlijk wil ik dit evenement ook graag blijven organiseren en zie het ook als een uitdaging om het nu voor één grote vereniging te mogen opzetten", zegt Freriks. "We hebben ruimte voor maximaal dertig acts en dat is dan inclusief de jeugd- en seniorenacts. Overigens hoeft men geen lid te zijn van FC Dinxperlo maar ben je ook welkom als je gewoon zin hebt in een gezellige avond. Ook onze oud-leden zijn meer dan welkom. We hopen in ieder geval op een gemêleerd gezelschap. Door de fusie is de voetbalclub een stuk groter en moet er terdege rekening gehouden worden met een grotere opkomst dan voorheen. Een andere ruimte, mooiere sfeer creëren, veiligheid waarborgen, inhuren van diverse attributen, al deze aspecten houden wel een lichte verhoging in van de entreeprijs, maar dan nog kun je voor een klein bedrag van 5 euro per persoon een geweldige avond beleven én je krijgt er ook nog een consumptie bij. We mogen overigens tijdens de pauzes, opbouwmomenten en de 'afterparty' rekenen op de muzikale ondersteuning van DJ Angelo."

Jury is 'oud en

nieuw':

Sandy Schreur,

Ed Naves en

Henk Rijks


Een speciale jury
De commissie die zich bezig houdt met de Playbackshow bestaat uit een aantal enthousiaste mensen die allemaal hun eigen taak hebben. Er zal ook een verloting plaatsvinden waarbij de dank naar een aantal ondernemers uit gaat die dit mogelijk maken.
Natuurlijk zal er ook een jury moeten komen voor deze avond. Daar is goed over nagedacht en het is de organisatie gelukt om een hele mooie jury samen te stellen. Freriks: "De achterliggende gedachte is dat we iedereen een beetje tegemoet komen en ook samen vooruit willen kijken. Daarom hebben we de oud-voorzitters van voormalig SVD en DZSV gevraagd om plaats te nemen in de jury samen met de nieuwe voorzitter van FC Dinxperlo. Alle drie hebben ze ja gezegd en zullen wijs beraad over alle acts gaan voeren. Het gaat om Sandy Schreur, Ed Naves en Henk Rijks. Wij zien het als een stap vooruit, en een mooi streven voor onze nieuwe club om dit voort te zetten."

De playbackshow is op 17 januari vanaf 19:00 uur in 'Het Blauwe Meer' in Dinxperlo. Inloop vanaf 18:00 uur en de toegang bedraagt 5 euro per persoon (inclusief consumptie). Kinderen en jeugd tot 16 jaar: gratis toegang.