De drie trekzakspelers in de tuin van Dr Jenny.  Foto: Frank Vinkenvleugel
De drie trekzakspelers in de tuin van Dr Jenny. Foto: Frank Vinkenvleugel

Harmonicamuziek vrolijkt bewoners
Careaz Dr Jenny op

DINXPERLO - Woensdagmiddag werden de bewoners van Careaz Dr Jenny onthaald op een vrolijk stukje harmonicamuziek. Petra Veerbeek, Dick Somsen en Evert Jansen verzorgden drie miniconcertjes van een half uur, op drie verschillende plekken in de (binnen-)tuin van Dr Jenny.

Door Lydia ter Welle

Petra Veerbeek vertelt: "Ik weet dat er door het team van Dr Jenny heel goed gezorgd wordt voor de bewoners, en dat ze er zoveel mogelijk aan doen om deze periode van verplichte afzondering voor de bewoners toch nog zo leuk mogelijk te maken. Maar het is en blijft een feit dat deze mensen hun familie, hun dierbaren, soms zelfs hun partner moeten missen, nu. Die mogen immers wel komen zwaaien, maar er zit altijd afstand en daarnaast een glazen ruit tussen. Er kan geen sprake zijn van die knuffel van een dierbare. Dat missen mensen heel erg. Om toch nog wat vrolijkheid te brengen, hebben we bij Dr Jenny een aanbod neergelegd om te komen spelen. In overleg is afgesproken dat we woensdagmiddag op drie plekken in de tuin bij Dr Jenny gingen spelen."

Petra weet uit ervaring hoe het contact met naasten wordt gemist. Haar vader logeert op dit moment bij Careaz Dr Jenny. "Mijn moeder, die mantelzorger is voor mijn vader, had tijd nodig om in alle rust herstellen van een ingreep. Vanwege alle maatregelen rondom corona kan mijn vader nog niet naar huis en wij kunnen niet meer bij hem op bezoek. Dus hij mist ons, en vooral ook mijn moeder, en dat is wederzijds. Alleen zwaaien mag, van achter glas. Dat is best moeilijk."

Woensdagmiddag togen de drie trekzakspelers met hun instrument naar de tuin van Dr Jenny, om drie keer een half uur op te treden. "Wij hebben genoten, en de bewoners ook. Het was heerlijk om te zien dat er een lach doorbrak, werd meegezongen, meegedeind. Fijn om te doen. We hebben meteen doorgegeven dat we met plezier dit optreden elke woensdagmiddag herhalen, zolang de coronamaatregelen duren", aldus Petra.

De drie trekzakspelers in de tuin van Dr Jenny.  Foto: Frank Vinkenvleugel