Alexandra levert de planten af bij de familie Kikkert. Foto: Frank Vinkenvleugel
Alexandra levert de planten af bij de familie Kikkert. Foto: Frank Vinkenvleugel

Alexandra van den Bos: 'Hartverwarmend, alle reacties'

DINXPERLO - Hartverwarmende reacties heeft oud-Dinxperlose Alexandra van den Bos zaterdag mogen ontvangen tijdens de bezorging van karren vol met Westlandse planten in de Achterhoek.

Initiatiefneemster Van den Bos, die nu in Den Haag woont, startte een 'plantenluchtbrug' naar het oosten van het land met agapanthussen en anthuriums van kwekerij FlorXL in Berkel en Rodenrijs, eigendom van haar zwager Sjef en haar zus Milena. Westlandse kwekers zetten in deze tijd noodgedwongen door het coronavirus hun planten aan de kant van de weg.

Achterhoekers uit Dinxperlo, Breedenbroek en Silvolde gaven massaal gehoor aan de oproep om via de plantenactie om kweker Sjef een hart onder de riem te steken.
"Ik dacht dat ik met mijn Opel Combo vanuit het westen een paar plantjes hier zou mogen bezorgen, maar uiteindelijk heb ik de enorme aanhanger van mijn zwager moeten lenen, omdat er zoveel bestellingen kwamen en alles op karren vervoerd moest worden", aldus Van den Bos, die in Dinxperlo is opgegroeid en dan ook veel bekenden gisteren zag tijdens het bezorgen van alle bestellingen.

Zo bracht zij rode anthuriums en witte en blauwe agapanthussen voor in de tuin bij Dinxperloƫrs Dik en Anne-Marie Kikkert, die erg te spreken waren over de kwaliteit van de planten. "Ze zien er prachtig uit en we zijn blij dat we een steentje kunnen bijdragen", aldus Anne-Marie Kikkert, die haar buurvrouw verraste met een grote rode anthurium.

De reacties van de Achterhoekers die gisteren hun plantjes ontvingen, waren hartverwarmend. "Mijn zwager en zus, en ik ook, zijn diep ontroerd door deze enorme positieve steun, die we hebben mogen ontvangen. Achterhoekers leven enorm mee en dat voelt als een warm bad in deze ellendige tijd", aldus Van den Bos.

Iedereen die de plantenactie heeft gemist, kan nog meedoen. De inititatiefneemster heeft nog twee karren met planten bij haar ouders neergezet op de D.H. Keuperweg 9 in De Heurne. "Mijn ouders Louw en Ingrid wilden ook graag iets doen voor hun dochter en schoonzoon en zij verkopen ze nu voor hen aan de kant van de weg. Maar op is ook echt op", zegt Van den Bos.

Louw van de Bos met de planten, die nog te koop staan ter hoogte van D.H. Keuperweg 9 in De Heurne. Foto: Alexandra van den Bos