Meihuus: een bijzondere variaie van natuur en kunst, grote diversiteit. Foto's: Frank Vinkenvleugel
Meihuus: een bijzondere variaie van natuur en kunst, grote diversiteit. Foto's: Frank Vinkenvleugel

Genieten van groei en bloei in Grenslandtuinen

BREEDENBROEK - Vele tuinliefhebbers hebben in deze heftige tijd behoefte in andermans tuin te genieten van wat groeit en bloeit. De natuur in om een gezonde frisse neus te halen. Wat is er nog mooier om in de buitenlucht te genieten van de grote diversiteit aan bomen en heesters, maar daarnaast ook van planten, water, fauna en toegepaste kunst? Lekker op een bankje in het groen tussen de planten of bij de paddenpoel, luisteren naar de concerten van vogels en kikkers.

Open tuinen bieden daarvoor een ideale gelegenheid. In 2020 is een nieuw initiatief gestart. Drie tuineigenaren besloten om op dezelfde zondagen hun tuin voor bezoek open te stellen. De samenwerkende tuinen kreeg de naam: Grenslandtuinen.

Het betreft de Landschapstuin ’t Meihuus te Breedenbroek, de tuin van Nico Wissing te Megchelen en Park Gut Heidefeld in Spork (Bocholt). Alle drie tuinen zijn zeer divers in opzet, karakter en beplanting. De tuinen liggen op een dusdanige afstand van elkaar dat ze op één dag via een mooie route door het mooie grensgebied goed zijn te bezoeken. Alle drie tuinen zijn zeer ruim van opzet, zodat de voorschriften van het RIVM goed nageleefd kunnen worden.

De geplande openstellingen in april en mei moesten helaas vervallen in verband met de beperkende maatregelen. Mochten er geen wijzigingen in de voorschriften komen, dan is de eerste open tuindag op zondag 7 juni, van 11.00 tot 17.00 uur. De volgende gemeenschappelijk geplande data zijn: 19 juli en 9 augustus. Voor een bezoek aan de tuin van Nico Wissing op 7 juni moet men zich vooraf per email aanmelden. info@nicowissing.com

Bij Landschapstuin ’t Meihuus zijn fietsroutes naar de tuinen verkrijgbaar. De entree bedraagt 3 euro per persoon/per tuin.


www.bezoektuinmijntuin.nl (onder Grenslandtuinen)
www.meihuus.nl