Corona clip met een persoonlijke boodschap. Foto: PR
Corona clip met een persoonlijke boodschap. Foto: PR

Corona clip om zorgpersoneel hart onder de riem te steken

BREDEVOORT – Goudsmid Luci Aversteeg van goudsmitatelier Elcerlyck uit Bredevoort heeft de corona clip bedacht. Dit sieraad is onder andere bedoeld om respect en complimenten over te brengen op het zorgpersoneel. Met de aankoop van een corona clip wordt ook een goed doel gesteund: 15 euro van de aanschafprijs van 25 euro gaat naar het SKB ziekenhuis in Winterswijk.

Of het nu gaat om het verplegend personeel, de huisarts, thuiszorg, verpleegkundigen, artsen, maar ook de brandweer en politie: het werk in deze periode gaat gewoon door. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, heeft goudsmid Luci Aversteeg van goudsmidatelier Elcerlyck uit Bredevoort enkele weken geleden terug de corona clip bedacht.
De clip kan niet alleen op een kledingstuk worden geklemd, maar ook door het buigen van de pootjes worden neergezet als een schilderijtje. Om het sieraad een persoonlijk tintje te geven, kan deze tegen een kleine vergoeding worden voorzien van een naam.

In de afgelopen weken heeft ze al veel clips weggegeven aan klanten die zelf in de zorg werken, maar ook aan mensen die iemand kennen die ziek is door het virus of het virus heeft gehad. Ze is van mening dat iedereen op zijn tijd een goed doel moeten steunen. "Natuurlijk draagt iedereen de goede doelen een warm hart toe, maar daar blijft het dan helaas vaak ook bij." Luci Aversteeg steunt elk jaar wel een goed doel, zoals bijvoorbeeld de Joanne Noordink Foundation of de Omarm-armband van tassenontwerper Omar Munie waarvan de opbrengst ging naar de bootvluchtelingen in Griekenland, maar ook de Kika kerstballenactie en de Fahari foundation waarmee met het opgehaalde geld fietsen konden worden gekocht.