Escaperooms open voor gezinnen

ACHTERHOEK - Escaperooms in de Achterhoek kunnen weer teams met leden van één huishouden ontvangen. Zeven Achterhoekse escape-bedrijven hebben gezamenlijk de nieuwe richtlijnen opgesteld en dit aan hun gemeenten voorgelegd.

Inmiddels hebben Escaperoom Groenlo, Lockd, Hof te Langelo en Escaperoom Winterswijk groen licht gekregen om met de voorgestelde aanpassingen open te gaan voor gezinnen. Omdat escaperooms een beperkte groepsgrootte kennen zijn is het betrekkelijk eenvoudig om deze corona-proof te maken voor gezinnen. De aanpassingen zorgen ervoor dat de spelleider altijd de social distance in acht kan nemen. Ook zijn de tijden tussen de verschillende spelrondes dusdanig ruim dat groepen elkaar niet tegenkomen. In die tijd wordt de kamer schoongemaakt. Daarnaast is het verplicht om voor- en achteraf handen te wassen en zijn er latex handschoenen beschikbaar. De escaperooms in Groenlo, Winterswijk en Haaksbergen zijn inmiddels open. Escaperoom Aalten blijft voorlopig gesloten, omdat deze onderdeel uitmaakt van het museum.

Een escaperoom is een spel waarbij je met een team van maximaal 6 á 7 personen uit een kamer moet ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels en raadsels. Elke escaperoom heeft een eigen thema en verhaal.