Collecte van Maag Lever Darm Stichting

DINXPERLO - In de week van 15 tot 20 juni mag er weer gestart worden met huis-aan-huiscollectes.De collecte van de Maag Lever Darm Stichting is de eerste die weer mag plaatsvinden. In overleg met de wijkhoofden heeft collectecoördinator Sylvia Vogelpoel echter besloten om alleen de flyer met de oproep om te doneren huis aan huis te bezorgen, en om niet aan te bellen met de collectebus in de hand.

Sylvia vertelt: "Het bericht dat de collecte mocht doorgaan kwam begin mei binnen en we waren er eigenlijk niet zo blij mee. We wisten en weten namelijk nu nog steeds niet of het rustig blijft met de opnames op de ic’s en mensen die overlijden ten gevolge van corona, en of er niet een nieuwe golf besmettingen volgt. Dan kun je moeilijk collectanten vragen om huis aan huis aan te bellen voor een collecte. Daarom hebben wij als coördinator en wijkhoofden in Dinxperlo besloten om dit jaar niet te gaan collecteren. Wij hebben alle collectanten gevraagd om dit jaar flyers huis aan huis rond te brengen, met een oproep om te doneren. Op deze flyer staat een QR code vermeld, maar ook een bankrekeningnummer van de Stichting waarop u uw bijdrage voor 2020 kunt storten. Doneren kan dus via de QR-code óf door zelf geld over te maken op genoemd banknummer. Zo proberen we te zorgen dat er veel geld wordt gedoneerd voor de stichting die veel goed onderzoek doet naar maag-, lever- en darmziektes."

In de week van 15 juni krijgt iedereen in Dinxperlo dus een flyer van de Maag Lever en Darm Stichting in de brievenbus. Ook de mensen met de ja/nee- en nee/nee-sticker; normaal gesproken zouden de collectanten ook bij die huizen immers aanbellen. De vrijwilligers hopen dat velen de moeite nemen om te doneren, zodat de collecte een mooi bedrag oplevert.