Oproep van Stichting Stolpersteine Dinxperlo

DINXPERLO - Iris Jansen van de Stichting Stolpersteine Dinxperlo doet een oproep voor informatie in verband met de plaatsing van Stolpersteine in Dinxperlo, die gepland staat voor maandag 16 november.

Iris schrijft: "Beste mensen, wederom doe ik een oproep. Wie kan mij verder helpen met de oude wijknummers of heeft er nog informatie betreffende het laatste woonadres van Isaac Menist en zijn vrouw Carolina. Volgens het ECAL Doetinchem waar het oude archief van Dinxperlo ligt, woonde Isaac Menist eerst op Dinxperlo A6. Dit zou dan bij de kerk op de Markt zijn geweest. Naar mijn informatie moesten ze daar weg van de Duitse bezetters. Volgens oud-Dinxperloƫr Jan Lammers uit de Polstraat woonde het echtpaar Menist daarna in bij Leo Verbeek aan de Polstraat. Leo zou de vrijgezelle broer van burgemeester Verbeek zijn geweest. Dit stuk Polstraat is nu Bernard IJzerdraatstraat richting de Terborgseweg. Het zou het middelste huis aan de linkerkant zijn, nu genummerd 4-6. Bij het ECAL staat vermeld: ingeschreven per 12 oct '39- A 368c. Dit nummer moet toen de Polstraat 6 zijn geweest. Van Leo Verbeek zijn geen verdere woongegevens bekend.
Het is mogelijk dat hij winkelier was. Dit is het laatste adres dat ik nog moet controleren voor de aanvraag van de Stolpersteine." Informatie kan worden gestuurd naar info@stolpersteinedinxperlo.nl. Bellen naar de redactie van deze krant kan ook, 0544-801020; dan worden uw contactgegevens doorgegeven aan Iris Jansen.