Een deel van het team van Te Grotenhuis Bloemen en Planten in het herkenbare tenue. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een deel van het team van Te Grotenhuis Bloemen en Planten in het herkenbare tenue. Foto: Frank Vinkenvleugel

Te Grotenhuis Bloemen en Planten opent op 24 juli

DINXPERLO - Op vrijdag 24 juli is Dinxperlo een prachtige zaak rijker: Dan opent Te Grotenhuis Bloemen en Planten. Remco te Grotenhuis en Twannie Nijhof trekken de panden van de Groenmarkt aan het Kerkhofpad en voorheen Seven Men aan de Hogestraat bij elkaar en realiseren er hun zaak in bloemen en planten en aanverwante artikelen. Een prachtige ruime winkel, met een oppervlakte van zo'n 500 m2, en zowel te betreden vanaf de Hogestraat als vanaf de achterzijde aan het Kerkhofpad.

Door Lydia ter Welle

Remco te Grotenhuis, bekend van het afvalbrengpunt en de zand- en grindhandel op de Helmkamp, zegt: "Je zult wel denken: wat bezielt deze mensen, om in coronatijden plannen uit te voeren om een nieuwe zaak te openen. Maar we hoorden dat de Groenmarkt zou stoppen. Toen begon het bij ons te kriebelen, ook omdat Twannie uit de bloemen komt. We zijn gaan praten bij de Groenmarkt, hebben ideeën opgedaan, nagedacht over wat we zouden moeten bieden, wat er in onze ogen nog nodig is in Dinxperlo, waarmee we Duitse klanten zouden plezieren. En zo kwamen we op het concept, onder de naam Te Grotenhuis Bloemen en Planten."

De zeer ruime winkel herbergt een bloembinderij, aan de Hogestraat-kant, en in het midden een grote afdeling met kamerplanten, en de bijbehorende potten, groot en klein, voor binnen en buiten. Aan de Kerkhofpadzijde zijn de perkplanten te koop, en alles wat er nodig is om ze te plaatsen: tuinaarde, potgrond, hydrokorrels, boomschors enzovoorts. Bovendien biedt te Grotenhuis Bloemen en Planten een groot aanbod aan decoratie- en andere materialen voor wie thuis graag aan de slag gaat met bloemen en planten.

Maatwerk
In de bloembinderij zijn de bloemen los te koop, maar zijn ook altijd gunstig geprijsde boeketten te koop. "We gaan voor service op maat: de klant kan onze bloembindsters vragen om een boeket te maken van door de klant zelf uitgekozen bloemen, al dan niet met een vooraf afgesproken maximumprijs, of hij kan de losse bloemen naar keuzen kopen om zelf aan de slag te gaan. Maar er zijn ook kant en klare boeketten te koop, juist ook in de prijsklasse van vijf, tien, vijftien of twintig euro. Iemand kan bij ons z'n eigen vaas of pot brengen om mooi op te maken, maar we hebben ook een mooi aanbod aan potterie op voorraad, uit het prachtige assortiment van HS Potterie uit Aalten. Potten en vazen in allerlei modellen, van groot tot klein, op kleur gepresenteerd. Dus wie een mooie pot ziet, kan onze medewerkers ook vragen om die op te potten met één of meer kamerplanten naar keuze. Maar in de winkel is ook alles verkrijgbaar om dat thuis zelf te doen. Net wat je wilt", zegt Twannie. Ook is er altijd een uitgebreid aanbod aan perkplanten verkrijgbaar, passend in het seizoen. Ook de collectie Bolsius-kaarsen is te koop in de winkel. "Kortom, alles wat je nodig hebt om je huis en terras gezellig te maken met bloemen en planten."

Webwinkel
Remco vult aan: "Er komt ook een webwinkel, waar mensen een boeketje kunnen bestellen, ook om te laten bezorgen. Daarbij kiezen we nadrukkelijk om ervoor te zorgen dat er voor elke portemonnee, of die nu dik of dun is, iets leuks verkrijgbaar is. Dat geldt ook voor rouw- en trouwwerk: ook dat bieden we, op maat, zowel qua uitvoering als qua prijsklasse. Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen zo maar honderd euro of meer kan uitgeven aan iets dergelijks. Wij gaan aan de slag om ook voor die wat kleinere portemonnee iets moois te maken."

In de winkel zullen de klanten, naast Remco en Twannie, ook andere bekende gezichten zien. "Het team van voormalig Groenmarkt werkt straks ook bij te Grotenhuis Bloemen en Planten", zegt Remco. "Of straks? Eigenlijk gewoon nu al want ze helpen al enthousiast mee met inrichten van de winkel. Dat is heel fijn, want we hebben nog een flinke klus aan de inrichting van de winkel, die op vrijdag 24 juli open gaat."

Te Grotenhuis Bloemen en Planten hanteert ruime openingstijden en zal ook op de vrijdagse koopavond open zijn. "En ter gelegenheid van de opening zijn er leuke openingsacties, zowel op het gebied van bloemen als planten en potten. Volgende week daarover meer in de advertentie in De Band", aldus Twannie en Remco.

Remco en Twannie tussen de prachtige potterie van HS Potterie. Foto: Frank Vinkenvleugel