De kunstenaars van het project De Vonk. Foto: Yke Ruessink
De kunstenaars van het project De Vonk. Foto: Yke Ruessink

Schilder- en lichtkunst in het GrenzBlickAtelier

DINXPERLO / SUDWERWICK - Op zondag 27 september om 15.00 uur is de opening van de expositie De Vonk / Der Funken in het GrenzBlickAtelier aan het Hahnenpatt 2 in Suderwick. Tot en met 8 november exposeren Nikola Dicke uit Duitsland en Linda ten Dam uit Nederland het grensoverschrijdende project De Vonk / Der Funken.

In het kader van het grensoverschrijdende kunst- en cultuurproject taNDem tonen Nikola Dicke en Linda ten Dam hun gezamenlijk artistiek werk, dat het taNDem-thema 'energie' als kleurrijk-dynamische stroming op een unieke manier implementeert. Hier smelten op wonderbaarlijke manier materialen zoals inkt, verf, zand en vezels samen op meerlaagse acrylglasplaten. Het licht wordt een speler. Elke kijker bevindt zich in zijn eigen emotionele avontuur, want de beelden veranderen afhankelijk van zijn positie. De professionaliteit van de kunstenaars uit zich in de omgang met de verschillende materialen, de wederzijdse inspiratie en het verlangen om te experimenteren. Het resultaat van het gezamenlijke werk zijn opmerkelijke kunstwerken.

Lichtprojecties
Naast de abstracte, gelaagde wandobjecten tonen de kunstenaars ook hun adembenemende lichtprojecties: Hier wordt de buitenwereld een energiek, kleurexplosief tafereel. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de kleurenfoto's - ze worden één met de kunst van het licht.
De lichtprojecties zijn op twee zaterdagavonden te zien: 10 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur en op 7 november van 17.30 tot 20.00 uur.

Concerten
Op de zaterdagen van de lichtprojecties zijn er ook twee concerten: op 10 oktober van 19.00 tot ongeveer 20.00 uur en op 7 november, van 17.00 tot ongeveer 18.00 uur. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt. Actuele informatie over deze evenementen: www.grenz-blick.eu. Registratie en maskers zijn verplicht voor de concerten.

Het project taNDem is een grensoverschrijdend kunst- en cultuurproject in de EUREGIO. Het project loopt van 2018 tot 2021 en wordt gefinancierd met middelen van het INTERREG V A-programma Duitsland - Nederland. taNDem wil Duitse en Nederlandse kunstenaars en cultuurwerkers samenbrengen. Door de samenwerking te stimuleren wil taNDem de kunst- en cultuurscene in het grensgebied versterken en een duurzaam grensoverschrijdend netwerk opbouwen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 27 september om 15.00 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom voor de vernissage. In verband met coronamaatregelen wordt men verzocht zich aan te melden via e-mail info@grenz-blick.eu. Maskers zijn verplicht in de tentoonstellingsruimte.
Na de openingszondag is de tentoonstelling op op zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de lichtinstallatie is de expositie open op zaterdag 10 oktober van 19.30 tot circa 21.30 uur en op zaterdag 7 november van 17.30 tot circa 20.00 uur. Ook is het in deze periode mogelijk om de expositie op afspraak via info@grenz-blick.eu te komen bekijken.
Er wordt gezorgd dat er tijdens de officiële openingstijden niet te veel bezoekers tegelijkertijd in de tentoonstellingsruimte aanwezig zijn, zodat er een korte wachttijd kan ontstaan. Daarvoor wordt gerekend op ieders begrip.