Guido Uland met het rapprt. Foto: PR
Guido Uland met het rapprt. Foto: PR

Meedenk-avond over Centrumvisie Dinxperlo in Aalten

DINXPERLO / AALTEN - Nadat de excursie naar de oude stoomweverij aan de Hofstraat in Aalten al afgelast moest worden, verplaatst de Progressieve Partij de meedenkavond over het Centrumplan Dinxperlo naar het gemeentehuis in Aalten.

De Progressieve Partij houdt op woensdag 14 oktober een meedenk-avond in het gemeentehuis in Aalten. Een belangrijk onderwerp is de centrumvisie voor Dinxperlo. Vanaf de zomer 2018 is PP al bezig met het mobiliseren van de bevolking voor dit onderwerp. In de zomer van dat jaar was er een drukbezochte PP-terras-bijeenkomst, waar ideeën voor het centrum gelanceerd werden. Door winkeliers, bewoners, en bezoekers. In een mee-denk-avond in het Kulturhus in najaar 2018 met een heus panel van betrokkenen, werden die ideeën nader besproken. PP vatte al die ideeën samen in een rapport en bood dat aan in de gemeenteraad van 18 december 2018. Daar waar anderen zich vooral druk maakten over de plek van de supermarkt, heeft de Progressieve Partij steeds ingestoken op de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het hèle centrum.

Meepraten vóór de raadsbehandeling
In 2019 nam het college het stokje over en organiseerde met behulp van een bureau officiële inspraak-bijeenkomsten. De Progressieve Partij lanceerde zeven aanbevelingen naar aanleiding van de terras-avonden en meedenk-avonden. De progressieven, bij monde van fractievoorzitter Guido Uland zijn content met de aanpak van het college. “Het is mooi om te zien dat we een soort vooruitziende blik hadden en de mensen vroegen wat ze met het centrum willen. De uitkomsten komen verrassend overeen: meer groen, een gezellig Prins Clausplein, samenwerking tussen ondernemers, en geen verstening op het terrein van de Wegwijzer. Alle zeven aanbevelingen zitten in de centrumvisie die het college nu voorlegt.”

Toch kan de Progressieve Partij zich voorstellen dat vooral de mensen die deelgenomen hebben aan de eerdere bijeenkomsten behoefte hebben om nog te reageren op het eindresultaat. Daarom een laatste meedenkavond over de Centrumvisie Dinxperlo op woensdag 14 oktober in het gemeentehuis te Aalten. Voordat de visie in de raadsvergadering van 27 oktober behandeld wordt.

Coronamaatregelen
Natuurlijk wilde PP deze avond in Dinxperlo organiseren. Echter vanwege de corona-maatregelen bleken alle geschikte locaties gesloten. Dat dwong hen om uit te wijken naar Aalten. Ook het bezoek aan de voormalige stoomweverij, nu gezondheidscentrum en kantorengebouw aan de Hofstraat op 10 oktober in Aalten moest afgelast worden door de PP. De meedenk-avond over het Centrumplan Dinxperlo vindt plaats op woensdag 14 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis in Aalten (ingang Bredevoortsestraatweg). In verband met de maatregelen rond Covid-19 zijn er strikte maatregelen getroffen. Vooraf opgeven, via fractie@progressieve-partij.nl, is daarom verplicht.