Burgemeester Anton Stapelkamp overhandigt de bloemen aan het diamanten paar Halma. Foto: Frank Vinkenvleugel
Burgemeester Anton Stapelkamp overhandigt de bloemen aan het diamanten paar Halma. Foto: Frank Vinkenvleugel

Annie en Johan Halma zestig jaar getrouwd

DINXPERLO - Donderdag 12 november was de dag dat Annie en Johan Halma zestig jaar getrouwd waren. Burgemeester Anton Stapelkamp bracht hen een bezoekje om hen te feleiciteren namens de gemeente Aalten en een boeket bloemen te overhandigen.

Annie Halma werd op 24 maart 1940 geboren in Borculo, Johan Halma in Bolsward op 13 mei 1935. Toen Johan 22 was is hij verhuisd naar Borculo. Daar ontmoette hij Annie, die vriendin was van een van zijn zussen. En de vlam sloeg al snel over. In 1960 zijn ze getrouwd waarna in 1961 dochter Myranda werd geboren. Met een tussenstap in de Noordoostpolder zijn ze in 1964 in Dinxperlo komen wonen waar zoon Ronald in 1964 geboren werd.

Johan heeft als timmerman bij verschillende bedrijven gewerkt. Het laatste bedrijf waar hij gewerkt heeft was de firma Klaassen in Dinxperlo. Daar werkte hij tien jaar als uitleenkracht bij de toenmalige Volkshuisvesting gewerkt, een periode die hij als erg prettig heeft ervaren. Vanuit daar is hij met de VUT gegaan. Annie zorgde voor het huishouden en de kinderen. Later paste zij veel op de kleinkinderen, en altijd met het grootste plezier en grote inzet.

Johan Halma verzorgde gedurende een jaar of tien voor het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB) de verzilvering van de vakantiebonnen. Zoon Ronald weet het nog: "Altijd weer bijzonder als een horde bouwvakkers in korte tijd aan ons huis de bonnen kwam omruilen voor geld. Pa had er zelfs een speciaal kantoor voor gemaakt achter in de schuur." Johan zat ruim 13 jaar in de ledenraad van de toenmalige Volkshuisvesting. Op de erepennning die hij daarvoor kreeg is Johan erg trots, net als op de zeven Nijmeegse Vierdaagsekruisjes.

Na hun pensionering hield het echtpaar Halma zich bezig met vele creatieve hobby’s en met fietsen. Regelmatig gingen zij een weekendje weg. Samen hebben zij 50 jaar aan de Burgemeester Kluyvestraat gewoond waar hun kinderen volwassen zijn geworden en wat daarna een warm nest was voor de kinderen en kleinkinderen. Die roemen nog steeds de beroemde en zeer smakelijke zelfgemaakte soep en de heerlijke kip die opa en oma op zon- en feestdagen klaarmaakten en waar iedereen nog steeds met veel plezier aan terugdenkt. Helaas lukt hen dat door hun leeftijd nu niet meer.

Inmiddels wonen zij al weer zes jaar aan de Julianastraat en hebben het daar heel goed. Samen met hun twee kinderen, vijf kleinkinderen, drie achterkleinkinderen met een vierde op komst zijn zij erg gelukkig en tevreden. En ondanks de ouderdomskwaaltjes hopen zij daar nog een hele tijd samen te wonen.

Enorm blij en dankbaar was het echtpaar Halma met het bezoek van burgemeester Anton Stapelkamp, en ook de speciale felicitatie van de Commissaris van de koning in Gelderland die per post was gekomen stelden ze erg op prijs. Johan en Annie Halma betreuren het, dat zij hun diamanten bruiloft niet kunnen vieren zoals gehoopt, maar hopen dat volgend jaar alsnog te doen, als alles hopelijk weer een beetje normaal is.