De vader van Joop - Wim Lichtenberg -, te zien in de optiek-hoek.

De vader van Joop - Wim Lichtenberg -, te zien in de optiek-hoek.

Aaltens Zoekplaatje op Vlieland
herkend: Firma Lichtenberg

AALTEN - Via Joop Lichtenberg, woonachtig op Vlieland, ook daar wordt Aalten Vooruit gelezen, kregen we een aanvulling op het zoekplaatje van de Firma Lichtenberg, Aalten.

“Het pand, met opschrift 'Lichtenberg' is door mijn opa B.H. Lichtenberg gebouwd en dateert uit circa 1929. Ooit heb ik informatie gezien waaruit bleek dat het rond de 9.000 gulden kostte in die tijd. In het pand was een schildersbedrijf en een drogisterij gevestigd, een combinatie die vroeger wel meer voor kwam, omdat schilders in de winter vaak met een drogisterij extra inkomsten genereerden", schrijft Joop. "Later is het bedrijf voortgezet door Herman Lichtenberg. Daarna heeft mijn vader Wim Lichtenberg (H.W.G. Lichtenberg) de drogisterij voortgezet. Ook was er een Optiekzaak en Fotozaak in gevestigd (alles onder een dak). Mijn vader deed vooral het Optiek- en Foto gedeelte, mijn moeder de drogisterij."

'Ook was
er een
Optiekzaak en
Fotozaak in
gevestigd'

"Tenslotte is mijn broer Bernard nog een tijd eigenaar geweest en gingen mijn ouders met pensioen", zo weet Joop. "Ondertussen is het pand verschillende keren verbouwd om de winkel te moderniseren en te vergroten. In 1997 is het pand verkocht aan Goeie Grutten. Tegenwoordig ziet hier het eetcafé, 't Raadhuys.”