Bijna 5500 euro voor Longfonds

AALTEN/BREDEVOORT - De collecte in de week van 17 tot en met 22 mei voor het Longfonds heeft in Aalten/Bredevoort bijna 5500 euro opgebracht. Langs de deuren werd 4.850,74 euro contant en 637 euro digitaal opgehaald.

Het Longfonds is alle gulle gevers dankbaar voor hun bijdrage. Dankzij de giften en de inzet van de collectanten komt een wereld waarin iedereen vrij kan ademen steeds dichterbij. Met de opbrengst van de collecte kan Longfonds investeren in wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar gaat een groot deel van de opbrengst naar het kansrijke samenwerkingsprogramma ‘Astma voorkomen’ van dr. Hermelijn Smits. Samen met haar internationale team werkt zij aan een behandeling die astma bij kinderen kan voorkomen. Dat is hard nodig. Want astma is (nu nog) de meest voorkomende chronische kinderziekte in Nederland.
Het was dit jaar voor het eerst dat collectanten zowel aan de deur met de collectebus als online met de mobiele telefoon konden collecteren. Ook werden alle collectebussen uitgerust met een iDEAL QR-code die mensen met hun mobiele telefoon konden scannen, zodat ze contactloos konden doneren. Alle giften die via de QR-code binnenkwamen, kon de collectant direct terugzien op zijn of haar online persoonlijke collectepagina.
In september maakt het Longfonds de totaalopbrengst van de collecte bekend.