Voorzitter Marieke Frank van Rotaryclub Winterswijk overhandigt de geldboom aan de coordinatoren van het inloophuis Oriolus.
Voorzitter Marieke Frank van Rotaryclub Winterswijk overhandigt de geldboom aan de coordinatoren van het inloophuis Oriolus. Nicole Haarman

Rotaryclub Winterswijk zet zich in voor inloophuis Oriolus

REGIO - 'Hoe kun je je inzetten voor goede doelen in tijden van Corona en afstand houden?' Dat was de grote uitdaging voor de Rotaryclub Winterswijk. Heel graag wilde de club het nieuwe inloophuis Oriolus voor mensen met kanker en hun naasten steunen. Rotaryclub Winterswijk zamelde ondanks alle beperkingen alsnog het prachtige bedrag van 2.000 euro in voor het inloophuis in Winterswijk. Donderdag 17 juni werd dit bedrag aangeboden door de voorzitter van de Rotaryclub Winterswijk Marieke Frank in de vorm van een geldboompje.

Oriolus is gevestigd in het SKB en ook via de achterzijde bereikbaar. Het is opgericht door Desiree Heerdink en Kirsty Kruisselbrink. Zij zijn er nu drie dagen in de week, op maandag, dinsdag en donderdag. Elke betrokkene of geïnteresseerde kan er binnenlopen, informatie vinden, steun vinden en in contact komen met lotgenoten. De Rotary wilde heel graag een financiële bijdrage leveren aan dit fantastische en bijzonder waardevolle initiatief. De reguliere acties van de Rotary, zoals de jaarlijkse Lego bouwdag in theater de Storm of bijvoorbeeld de Haringparty bij de Strandlodge waren niet mogelijk door de corona-pandemie.
Voor Rotaryclub Winterswijk lag de oplossing in de bemanning van de stembureaus tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen. Een groot aantal van de leden heeft een bijdrage geleverd aan het bemensen van de stembureaus in de Oost-Achterhoek, hetgeen werd gewaardeerd met een vergoeding. De betreffende leden hebben de vergoedingen geschonken aan Oriolus.

www.oriolus-achterhoek.nl