Echtpaar Ligterink-Stronks zestig jaar getrouwd

AALTEN - Een vrolijke bos bloemen nam burgemeester Anton Stapelkamp op vrijdag 18 juni mee voor het echtpaar Ligterink-Stronks. Hij kwam hen feliciteren met hun zestigjarig huwelijk.

Wim en Riek komen allebei uit de omgeving Aalten. Ze leerden elkaar kennen tijdens een bazaar in het Irenegebouw in Dale. Wim was van jongs af aan fanatiek in de sportwereld en begon op jonge leeftijd al met gymmen. Toen Wim Riek leerde kennen ging zij ook op gymnastiek. "Ik deed dat omdat we elkaar dan nog een keer extra in de week konden zien.”
Daarna bleef Wim actief in de sport. Na vijftig jaar les te hebben gegeven is hij nog steeds op zaterdag te vinden bij sportverenigingen AZSV en Bovo. Riek pakte vijftien jaar geleden de draad weer op: zij begon met ouderengymnastiek. Naast sport deelt het bruidspaar nog een hobby: zingen in een koor.
Op de trouwdag, 16 juni, vierde het diamanten bruidspaar de dag feestelijk met een high-tea. Deze middag was georganiseerd door de drie zonen van het stel. "Het was een erg geslaagde dag samen met de familie.”