Walfort. Foto: Ben Lammers

Walfort. Foto: Ben Lammers

Fotowedstrijd Aalten nadert ontknoping

AALTEN - Het wordt spannend, nu de finale nadert van de fotowedstrijd Ode aan het Aaltense landschap. Uit de meer dan 150 ingezonden foto's heeft de jury een eerste keuze gemaakt. Er zijn nu nog acht foto's over die meedingen naar een van de drie prijzen.

In het vroege voorjaar kwam de oproep aan alle inwoners van gemeente Aalten om hun ode aan het Aaltense landschap in beeld te brengen. Tijdens een winterwandeling, tijdens een dauwtrapsessie of gewoon tijdens het dagelijkse rondje met de hond. Op die oproep werd enthousiast gereageerd, gezien het aantal inzendingen.
Het landelijke thema van het Nederlands Bureau voor Toerisme is dit jaar ‘Ode aan het landschap’. Vooral omdat er maar weinig plekken ter wereld zijn waar het landschap zo divers is als in Nederland. De organisatoren van de fotowedstrijd grepen de kans aan om het Aaltense landschap in de schijnwerpers te zetten.

Jury
De jury, bestaande uit burgemeester Anton Stapelkamp, fotograaf Frank Vinkenvleugel, beleidsmedewerker Landschap Ingrid Oonk en Herlinda ter Maat van Achterhoek Toerisme, daagde de inwoners uit om de mooiste, de meest herkenbare, unieke, karakteristieke, authentieke, liefdevolle foto van het landschap van de eigen gemeente te maken. Dat hebben de juryleden geweten: zij kregen meer dan 150 foto's aangeboden. Dat aantal is inmiddels teruggebracht naar een eindselectie van acht foto’s.
Volgende week maakt de jury de uitslag bekend. De drie winnaars worden hier telefonisch over ingelicht. Nadien verschijnen de winnende foto’s in de Aalten Vooruit en De Band. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs worden beloond met BAD-biljetten ter waarde van respectievelijk 50, 30 en 20 euro. De BAD-biljetten zijn bij diverse ondernemers in Bredevoort, Aalten en Dinxperlo tot eind 2021 te verzilveren.

Beek, Aalten. Foto: Leonie Vrieze
Windmolens Aaltense Goor. Foto: Marlou Klein Gunnewiek
Kleuverspad. Foto: Gerjo te Linde
Loohuisweg. Foto: Aad Schepers
Winterboom. Foto: Raymond Dibbets
Romienendiek. Foto: Sander Klein Hesselink
 Panorama Essinkweg in de herfst. Foto: Jan Oberink