Spreekuur Formulierenbrigade terug in de Ahof

AALTEN - Vanwege de corona-beperkingen was de Formulierenbrigade Aalten de afgelopen tijd gehuisvest in gebouw de Nassau. Met ingang van 1 november keert het wekelijkse spreekuur op dinsdag terug naar de Ahof. 

Vanaf die datum kan men hier weer terecht voor hulp bij het vinden en invullen van de formulieren voor regelingen waarvan men gebruik wil maken. Ook wordt hier hulp geboden met bijvoorbeeld het aanvragen van een DigID of het corona toegangsbewijs. 

De Formulierenbrigade is een team van deskundige vrijwilligers die weten hoe de regelingen in elkaar zitten, en die ervaring hebben met het opstellen en indienen van de aanvragen. Alle hulp van de Formulierenbrigade is gratis. Het spreekuur is elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in gebouw de Ahof, Polstraat 9, Aalten. Voor de inwoners van Dinxperlo is er een apart spreekuur op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur in het Kulturhus, Maurits Prinsstraat 6, Dinxperlo. 

Mensen die liever een afspraak maken voor een ander moment kunnen bellen met telefoonnummer 06-20683340. 

Belangrijk: De meeste formulieren worden tegenwoordig digitaal ingediend, en daarvoor is een DigID nodig. Het advies luidt om bij bezoek aan het spreekuur altijd de DigID-gegevens mee te brengen. Mensen die nog geen DigID hebben kunnen dit aangeven, ook hiermee kan de Formulierenbrigade helpen.