Rechts Anny Navis, Liesbeth Nijman en Margreet Prinzen met Hans Breuker, de nieuwe voorzitter van Zonnebloem Aalten. Foto: Karin Stronks
Rechts Anny Navis, Liesbeth Nijman en Margreet Prinzen met Hans Breuker, de nieuwe voorzitter van Zonnebloem Aalten. Foto: Karin Stronks

Afscheid bestuursleden Zonnebloem

Algemeen

AALTEN/DALE – Drie dames nemen afscheid van het bestuurswerk van de Zonnebloem afdeling Aalten. Ze worden door de nieuwe voorzitter hartelijk bedankt en krijgen een fraai boeket bloemen en een enveloppe met inhoud. “Vergeet-me-nietjes”, grapt voorzitter Hans Breuker.

Door Karin Stronks

De Zonnebloem, afdeling Aalten zijn voor een herstart bij elkaar gekomen bij buurtschapshuis ’t Romienendal in Dale. De drie scheidende bestuursleden worden naar voren geroepen door de kersverse voorzitter Hans Breuker. “Anny Navis, vanaf 2004 betrokken bij de Zonnebloem, in 2012 trad ze toe in het bestuur. Hartelijk dank voor alles! Margreet Prinzen, vrijwilliger vanaf 2009, bestuurslid vanaf 2012, ook veel dank! We zijn blij dat Margreet nog wel als vrijwilliger aanblijft. Liesbeth Nijman, oud-voorzitter, ze heeft de maximale tijd erop zitten, ze moet nu afscheid nemen.” Liesbeth glimlacht: “Het is goed zo.” De dames nemen de bloemen en de envelop met inhoud in ontvangst. 

Vincent Elferink, voorzitter van Zonnebloem regio Achterhoek, spreekt de scheidende bestuursleden en de nieuwe voorzitter nog even toe: “Heel veel uren hebben deze dames in hun vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem gestopt. Als je die uren optelt en je zou tien euro per uur verdienen kun je er een huis voor kopen… Tenminste, een paar jaar geleden nog… Maar het gaat om de mensen die beperkt zijn, die niet zelfstandig van huis kunnen, die zo blij zijn met een dagje uit, met meedoen aan een bingoavond, die zo intens genieten van een weekje vakantie. Het is geven maar je krijgt er dubbel en dwars veel voor terug. Daarom houden veel vrijwilligers het zo lang vol, daar doen ze het allemaal voor!”

Elferink geeft een anekdote: “We hebben kort geleden, nu het weer kan, een bingoavond gehouden. Echter, de deelnemers hebben zo lang, anderhalf jaar, geen contact gehad met elkaar dat ze aan het kletsen waren en maar bleven praten, aan de bingo kwamen ze niet eens toe…” Voorzitter Hans Breuker vertelt: “We zijn nu bij elkaar om het te hebben over het opstarten, we gaan plannen maken, weer beginnen met activiteiten, met de bezoekmomenten voor mensen met een beperking voor wie deze dingen niet vanzelfsprekend zijn.”

Links Vincent Elferink, Hans Breuker, Margreet Prinzen, Liesbeth Nijman en Anny Navis, Zonnebloem. Foto: Karin Stronks