Rector Wilma van Velden: ‘Ook de komende jaren goed onderwijs’

Rector Wilma van Velden: ‘Ook de
komende jaren goed onderwijs’

DINXPERLO - Het is al jaren duidelijk dat het aantal jongeren in de Achterhoek terugloopt. Schaersvoorde bereidt zich voor op een leerlingenkrimp van meer dan dertig procent. Het bestuur van Schaersvoorde heeft daarom besloten de twee nevenvestigingen in Dinxperlo en Winterswijk te sluiten.

Uit onderzoek blijkt dat de school in 2030 een miljoen euro per jaar te kort komt om goed onderwijs te bieden op de vier locaties. De school kan zich het niet veroorloven om de kleine locaties in Dinxperlo en Winterswijk open te houden.

Wilma van Velden, rector van Schaersvoorde, weet dat het besluit grote gevolgen heeft voor het dorp Dinxperlo. “Op termijn is het financieel helaas niet meer op te brengen om de kwaliteit van het onderwijs te handhaven. Dat is een pijnlijk besluit. We beseffen dat dit ook voor ouders, leerlingen en het team een moeilijke boodschap is. Helaas is dit besluit onvermijdelijk als we ook in de toekomst goed onderwijs willen blijven bieden aan al onze leerlingen.”

Volgens Van Velden heeft de school de afgelopen jaren bewust gekozen om te investeren in het onderwijs aan de Europastraat. "Er staat een goed team en er is een intensieve samenwerking met de basisscholen in het dorp. Het besluit doet niets af aan het goede werk dat op de locaties verzet wordt en de goede plek die onze locatie nu en de komende jaren voor onze leerlingen is.”

Garantie leerlingen
Schaersvoorde garandeert dat de leerlingen die het komend schooljaar starten minimaal de onderbouw kunnen afronden in Dinxperlo. Van Velden: “We zorgen voor een optimale doorstroom naar de bovenbouw in Aalten. Ook garanderen we dat de leerlingen die nu in klas 3 zitten gewoon eindexamen kunnen doen op hun vertrouwde plek.”

De ouders van de locatie Dinxperlo worden in de week van 7 juni in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen tijdens een (digitale) inloopavond.