KIES spel- en praatgroep voor kinderen basisschool. Foto: Archief, 2019, Daan Noordhuizen Fotografie

KIES spel- en praatgroep voor kinderen basisschool. Foto: Archief, 2019, Daan Noordhuizen Fotografie

Daan Noordhuizen Fotografie

KIES spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders

REGIO - In februari start twee keer de KIES spel- en praatgroep voor kinderen in een scheiding. Meedoen kan zowel in Lichtenvoorde als in Aalten en dat is gratis voor kinderen van ouders uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De KIES-training wordt aangeboden door het Preventie Platform Jeugd.

KIES staat voor Kind In Een Scheiding. De KIES-training bestaat uit acht bijeenkomsten met een groep van zes tot twaalf kinderen, uit groep vijf tot en met groep acht van het basisonderwijs, die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of dat de ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als kinderen er niet veel last of verdriet van hebben, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. 

De professionele KIES-coaches helpen kinderen de scheiding beter te begrijpen, het een plaats te geven en een manier te vinden om te gaan met alles wat er veranderd is na de scheiding. En de kinderen helpen elkaar door hun ervaringen te delen. Sommige kinderen maken de scheiding nog maar net mee, anderen kunnen al vertellen dat ze hebben leren omgaan met een nieuwe partner bij een van de ouders of een nieuw kind in het gezin.

Kan fijn

zijn om 

te praten 

over 

scheiding met

leeftijd-

genoten


De KIES training in Lichtenvoorde is mede door de sluiting van de scholen verplaatst naar februari. Deze training gaat sowieso door, maar aanmelden kan nog. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. De training in Lichtenvoorde start donderdag 3 februari, van 12.30 tot 13.30 uur, vervolgdata: 10, 17 en 24 februari, 10, 17, 24 en 31 maart. Locatie: Sint Jorisschool, Waterhoen 11 in Lichtenvoorde.

In februari start ook een KIES-training in Aalten. Ook hiervoor kunnen mensen/kinderen zich nog aanmelden. Deze training start op 16 februari, van 9.00 tot 10.00 uur, vervolgdata: 23 februari, 9, 16, 23 en 30 maart, 13 en 20 april 2022. Locatie: Jeugdwerk Aalten, Ludgerstraat 66 in Aalten. 

Ouderbijeenkomsten
Vast onderdeel van iedere KIES-training zijn twee ouderbijeenkomsten, van 16.30 tot 17.30 uur. In Lichtenvoorde zijn die op maandag 31 januari en donderdag 31 maart. In Aalten op dinsdag 15 februari en dinsdag 19 april. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 januari via de website. Hier is ook meer informatie over deze trainingen en andere activiteiten van het Preventie Platform Jeugd te vinden. Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties. preventieplatformjeugd.nl