Goede prestaties van Suderwickse en Bocholtse tafeltennisers. Foto: PR

Goede prestaties van Suderwickse en Bocholtse tafeltennisers. Foto: PR

Sterke prestaties van tafeltennissers uit Bocholt en Suderwick in Düsseldorf

Sport

BOCHOLT - Jonge tafeltennis talenten hebben uitstekend gepresteerd tijdens wedstrijden in Düsseldorf. 

De tafeltennissers Lenn Feukkink (10 jaar) en Marleen Rappers (8 jaar) wonnen de districtsfinale in hun leeftijdsgroepen en plaatsten zich voor de staatsfinale van de minikampioenschappen op 15 mei in Greven. Nu kwamen 72 jonge talenten samen die hadden gewonnen in 28 lokale finales en twee districtsfinales. 

Lenn Feukkink van DJK TuS Stenern domineerde de grootste competitie met 21 deelnemers in de middenklasse (geboren 2011/12). Hij verloor slechts één set in zeven games. Marleen Rappers van GSV won tegen vier spelers van de jongste meisjes (2013 en jonger) met vier games van drie sets. 

Mia Müller (12) van GSV kwam tot de districtsfinale met een wildcard en behaalde de tweede plaats in een veld van drie spelers met 3:1-games in de vintage 2009/10. Bij de leeftijdgroep (2011/12) behaalden Enie Terörde van TuB Bocholt en Emma Rappers van GSV de zesde en zevende plaats. Zij zijn invallers voor de staatsfinale. 

GSV-speler Max Effing (8 jaar), klasse 2013 en jonger, eindigde na zeven wedstrijden als zevende. Joel Schroer (11 jaar) van GSV, categorie 2009/2010 miste net de finaleronde. Net als Luis Balzer en Mats Burbaum van DJK TuS Stenern eindigde hij als negende in de categorie jongens 2011/2012. 

Rosi Tuente was als perswoordvoerster en hoofdorganisator van GSV zeer verheugd over het relatief hoge aantal spelers, maar liefst tien, dat uit de regio kwam, de twee winnende titels en de goede verdere plaatsingen. 

Stefan Despotovic (12 jaar) van GSV eindigde als zestiende in de jongensklasse tot 13 jaar in Essen in de ranking van de beste 24 in District Düsseldorf. Na zijn nipte succes in de voorronde van de top 48 vijf weken geleden, miste hij de finale score van 1:4 voor de top 8 finales. Hij ging mee als begeleider naast Rosi Tuente, Ingrid Rappers en de ouders van de jonge tafeltennissers.