Teunismolen, De Heurne. Foto: Bennie Bruggink
Teunismolen, De Heurne. Foto: Bennie Bruggink

VVV Voorjaars fietstocht, molenroute

Cultuur

DINXPERLO - Zondag 22 mei organiseert VVV Dinxperlo, in het kader van meimaand fietsmaand, een mooie fietstocht onder andere langs drie molens.

Het is in de natuur al fantastisch mooi groen en het nodigt uit om de fiets te pakken en er lekker op uit te gaan. De VVV voorjaarsroute loopt via kerkpaden en kleine weggetjes en voert langs drie molens. Eerst via Sinderen naar Lintelo, de Wenninkmolen, dan naar Bredevoort, hier torent de molen Prins van Oranje hoog boven Bredevoort uit. In Bredevoort aangekomen stap eens van de fiets en ga genieten van een wandeling en een drankje/lunch in het mooie verstingstadje. 

Het is Piekenpoetsweekend en er zijn verschillende demonstraties te zien, waar de toegang gratis is. De route gaat verder richting de Haart, randje Aalten om dan via IJzerlo in De Heurne aan te komen. Hier draaien de wieken van de Teunismolen, die 200 jaar bestaat, de molenaar is aanwezig om het een en ander te vertellen over de molen en er kan in de molen een kijkje worden genomen. Hier wordt door de VVV een drankje aan geboden. Er is één afstand van ongeveer 43 kilometer. 

De kosten zijn voor volwassen 4 euro, kinderen betalen 2 euro. Dit bedrag is incisief versnaperingen. Er kan op zondag 22 mei gestart worden tussen 10.30 en 13.30 uur bij het VVV kantoor, Markt 4 in Dinxperlo. Voor meer informatie kan men bellen, tel. 0315-642050.


www.vvvdinxperlo.nl