Een spelmoment uit de wedstrijd Kijenborg-Ajax-B. Foto: PR

Ajax-B verliest ondanks prima spel

Sport

BREEDENBROEK - Ajax-B speelde in Keijenborg, en dat is wat verder rijden dan vooraf werd ingeschat. Ook moest onderweg tot drie maal toe gewacht worden op een passerende fietstocht, met als gevolg dat de schrijver van dit stukje te laat in Keijenborg arriveerde en de 0-1 van Ajax-B gemist heeft.

Naar verluidt had Daan Roes op fenomenale wijze met een hakbal achter zijn standbeen langs gescoord. De 0-2 hing in de lucht. Yoes schoot hard op doel, de bal kwam op een hand van de verdediger van Keyenburgse Boys. De scheidsrechter was geen Gözübüyük en liet doorspelen. Even later ging een inzet van Hylke rakelings langs de paal. Na 25 minuten viel uit het niets de gelijkmaker. Speler van de thuisploeg kreeg te veel ruimte en schoot raak. Ajax-B claimde dat er hands aan vooraf ging, dat was moeilijk te zien vanaf de kant en ook de scheidsrechter had het niet waargenomen. Keyenburg leek direct op voorsprong te komen. De spits kon alleen op Thijs af, met een prima sliding wist Nick nog in te grijpen. Daarna was het weer aan Ajax-B. Yoes wilde schieten uit de draai en zag zijn poging geblokt worden. Hylke schoot van afstand net over. Op slag van rust begon Stijn aan een mooie solo, speelde twee tegenstanders door de benen, ging de zestien in en legde af op Yoes, die de bal niet goed raakte en hem naast het doel zag verdwijnen.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er weinig, vervolgens ging het in drie minuten mis voor Ajax-B. Eerst werd een voorzet afgerond en twee minuten later werd de 3-1 uit een steekpass achter Thijs geschoven. Ajax-B gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Cas Jansen, die de aftrap had gemist vanwege werk, viel in en zette Daan Roes alleen voor de keeper, hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd kopte Cas een voorzet van Stijn Yark achter de doelman voor de aansluitingstreffer. De grensrechter stak de vlag in de lucht, de scheidsrechter had echter goed gezien dat van buitenspel absoluut geen sprake was. De scheidsrechter had vanaf dat moment beter moeten weten, maar volgde de grensrechter helaas wel toen hij even later weer ten onrechte een veelbelovende aanval afvlagde. In de slotfase kreeg Ajax-B wat kansjes via vrije trappen en voorzetten. Grootste kans was voor Yoes die een afvallende bal hoog over schoot. De gelijkmaker hing in de lucht maar viel niet, waardoor de thuisploeg met een 3-2 overwinning van het veld stapte.

Tot slot nog een compliment aan Kevin Nieuwenhuis. Door afwezigheid van vaste grensrechter Martin Huls en reserve grensrechter Ignat Fisser maakte hij z’n debuut als grensrechter en deed dat foutloos. Daar kon, volgens de schrijver van dit stukje, zijn collega aan de overkant een voorbeeld aan nemen.

Opstelling: Thijs Boeijink, Bas Obelink, Koen Ebbers, Timo Yark, Kasper Gosselink (Cas Jansen), Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Tibe Mateman), Daan Roes, Stijn Yark, Yoes Koskamp, Hylke Keizer