MO15 1 kampioenen maken een ererondje door Dinxperlo. Foto: PR
MO15 1 kampioenen maken een ererondje door Dinxperlo. Foto: PR

Een verdiend kampioenschap voor de meiden van MO15-1

Algemeen

DINXPERLO - Na 9 wedstrijden (met nog 2 te gaan) zijn de meiden van MO15 1 van FC Dinxperlo, zonder verliespunten, kampioen van de tweede klasse geworden.

Zestien meiden stonden na de winterstop te trappelen om weer te mogen voetballen. Helaas begon MO15 1 met een heleboel blessures, waaronder de twee keepsters. Dit betekende voor dat er regelmatig een beroep moest worden gedaan doen op een aantal meiden uit andere teams. Gelukkig waren die altijd bereid mee te spelen. Team MO15 1 zegt hierbij dank aan al deze meiden.

De wedstrijd waarin de meiden van FC Dinxperlo veel inzet hebben getoond is de uitwedstrijd tegen AZSV. Net voor de wedstrijd waren er nog maar elf spelende meiden over. En als ondanks kansen en de betere partij te zijn de bal er maar niet in gaat dan wordt het heel spannend. Tekenend voor dit team is, dat ze hebben geknokt tot het eind en in de laatste tien minuten de 0-1, 0-2 en 0-3 hebben gemaakt.

Na een aantal wedstrijden werden alle meiden langzamerhand weer fit en kon de kampioenswedstrijd worden gespeeld met alle zestien meiden. Ook nu leek het er even op dat de spanning te groot was en de bal er niet in mocht, maar na de eerste drinkpauze werd, na zo’n twintig eerdere pogingen, de openingstreffer gescoord. Hier bleef het niet bij, een mooie einduitslag van 3-1 bracht MO15 1 een verdiend kampioenschap.

Een mooie toespraak van de voorzitter, medailles, shirtjes, sjerp en rozen maakten het feest compleet. Natuurlijk mocht een ererondje per huifkar door het dorp niet ontbreken en werd er afgesloten met een ontzettend lange en muzikale douchesessie. Een geweldige bekroning op een mooi seizoen.