Roy Vaanholt. Foto: PR
Roy Vaanholt. Foto: PR

Aaltenaar Roy Vaanholt geselecteerd voor WK sportvissen

Sport

AALTEN - Roy Vaanholt (23) uit Aalten is geselecteerd voor het Nederlands team dat op 6 en 7 augustus gaat deelnemen aan het wereldkampioenschap sportvissen in Radece in Slovenië. Hij strijdt mee in de individuele wedstrijd en daarnaast als deelnemer van het Nederlandse team onder de 25 jaar.

Voor Nederland gaan er twee teams naar het WK sportvissen. Eén onder de 20 en één onder de 25 jaar. Beide teams bestaan uit vijf vissers, uiteraard aangevuld met coaches en begeleiders. De groep vertrekt op 31 juli met verschillende busjes naar Slovenië. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 augustus staan er eerst trainingen op het programma. De officiële wedstrijddagen zijn vervolgens op zaterdag 6 en zondag 7 augustus. 

Er wordt gevist met levend dan wel natuurlijk aas aan een vaste of match hengel. Elke deelnemer krijgt een - aan de hand van een loting in de ochtend - wisselende eigen stek aan de rivier de Sava toegewezen. Het gewicht van de vangst bepaalt uiteindelijk het persoonlijk klassement en samen met dat van de andere teamleden, het team resultaat. De vangst gaat overigens niet in de pan of op de barbecue; elke vis moet na weging aan het eind van de wedstrijd worden teruggezet in het water. 

Roy, op dit moment nog student aan de Hogeschool Van Hall Larenstein met een studie land- en watermanagement, is een enthousiast en gedreven wedstrijdvisser die hoopt dat hij ‘straks’ mogelijkheden zal krijgen om zijn kennis van en enthousiasme over het vissen ook zakelijk door te kunnen geven.