Een spelmoment uit de doelpuntrijke wedstrijd AD'69 tegen Reunie. Foto: PR

AD’69 laat kans op promotie door vingers glippen

Sport

AALTEN - Na een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Han Albers trad AD’69 aan voor de wedstrijd tegen Reunie. Winnaar van deze ronde gaat door voor een plek in de derde klasse. AD speelde een onzorgvuldige wedstrijd, komt in de slotfase nog dichtbij maar gaat met 4-5 verlies van het veld af.

Tegenstander Reunie had in een eerdere ronde Kilder met 3-0 verslagen en leek dus een gelijkwaardige tegenstander te zijn. Dat bleek in deze wedstrijd niet het geval. Niet omdat Reunie nu de sterren van de hemel speelde, het was meer het spel waarmee AD’69 op de mat kwam. Onzorgvuldig, ongeconcentreerd, twee woorden die trainer Hoopman had kunnen gebruiken in de rust toen AD’69 al met 1-3 achter stond.

Na rust had AD’69 initiatief moeten nemen maar het was Reunie die de voorsprong verder vergrootte. Toch scoorde AD’69 met name in de slotfase nog een paar keer. In de 88ste minuut viel de vierde treffer voor de Aaltense ploeg. Er was echter geen moment sprake van enig paniek bij Reunie dat het toch nog fout zou gaan, men had er alle vertrouwen in dat zij als enige recht hadden op een plek in de finaleronde en maakten dat dan ook waar.

AD’69 droop af en sluit seizoen 2021-2022 af met een bittere nasmaak. Een seizoen waarin AD’69 met name vlak voor de winterstop zeer goed spel liet zien, niet voor niets stonden zij op stek 1 tot de laatste wedstrijd waar zij de plank missloegen bij Ajax-B en daarmee de periodetitel verspeelden.

Na de winterstop duurde het even maar in de derde periode kwam AD’69 weer sterk terug getuige de tweede plek in de ranglijst en dus deelname aan de nacompetitie. Helaas geen promotie door de verliespartij tegen Reunie.

Nu het seizoen voorbij is gaat een aanzienlijk deel van de spelers stoppen bij AD’69 H1 en kiezen voor een andere invulling van het weekend. Het is aan staf en team van AD’69 H1 om vervanging te vinden voor de vacante posities binnen het team. Drie spelers zijn er inmiddels gevonden. Geïnteresseerden kunnen zich rustig aanmelden!