AD’69 begint competitie met 1-3 verlies tegen Etten

Sport

AALTEN - AD’69 is met een valse start begonnen aan de nieuwe voetbalcompetitie. In eigen huis kregen de Aaltenaren, die ruim een uur met tien man moesten spelen, met 1-3 klop van Etten.

Etten kwam fel uit de startblokken en legde direct druk op de AD-verdediging. Al in de vierde minuut moest keeper Erik Heuvel van AD 3 redding brengen op een schot op doel van de gasten. Pas na een kleine 12 minuten wist AD’69 het spel meer naar de helft van Etten te krijgen en de eerste kans was voor Jorrin Mateman die de bal net naast het doel kopte. Even later kwam Etten op voorsprong. In de 15de minuut slaagde Etten er met een snelle combinatie in de AD-verdediging uit te schakelen. Voor de aanvaller die toen vrij voor keeper Heuvel stond was het een koud kunstje om de 0-1 te scoren.
Er was nog niets aan de hand. AD’69 ging op zoek naar de gelijkmaker en zou daar vier minuten later in slagen. Thomas Oostrik deed wat al weken in de lucht hing: in de trainingen vooraf liet hij al zien dat hij behalve verdedigend ook aanvallend vermogen heeft. Op randje zestien kwam hij in de gelegenheid om een schot op doel te wagen. Oostrik deed dat met zoveel finesse dat de bal diagonaal ver buiten bereik van de keeper in het doel van Etten belandde . Zijn mooiste goal in vijf jaar AD1.

Penalty
In de 26ste minuut ging het verkeerd. Eerst werd Michiel Ebbers tegen de grond gewerkt en daar waar werd gehoopt dat de scheids zou fluiten voor een overtreding was dat niet het geval. Etten nam de aanval meteen over. Een aanvaller werd op randje zestien gevaarlijk aangespeeld waardoor Thom v.d. Dobbelsteen niets anders kon dan ingrijpen. De aanvaller ging tegen de grond. Dat leverde AD’69 een gele kaart op en een penalty, die door de gasten werd benut. Ook aanvoerder Bauhuis kreeg vervolgens een gele kaart wegens protesteren.
Met een gele kaart tegen deze scheidsrechter had Bauhuis beter moeten weten, want dit tweetal heeft een verleden met het krijgen/geven van kaarten. Maar nog geen vijf minuten later vond de scheidsrechter wederom een aanleiding voor het trekken van een gele kaart toen tegen Bauhuis toen hij opnieuw verhaal haalde voor het al dan niet terecht fluiten bij een overtreding. Voor de scheidsrechter was de maat vol. Door die tweede gele kaart kon Bauhuis met rood vertrekken. Niet handig van de Aaltense aanvoerder die daarmee zijn team niet de beste dienst bewees.
Vanaf dit moment moest AD’69 schakelen en met tien man en nog ruim een uur te spelen zou het een zware pot gaan worden. AD’69 moest en zou naar voren, deed dat ook maar kreeg geen rust in het spel. Dat lukte het ook aanvallende Etten wel. In de rust werden enkele zaken omgezet, maar het was opnieuw Etten dat scoorde. Bij een corner in de 53ste minuut werd de bal bij de meest verre speler van de gasten afgeleverd die kopte de bal in de uiterste hoek van het AD-doel kopte. Hiermee werd de door trainer Sander Hoopman meegegeven opdracht voor AD’69 nog moeilijker te vervullen. Het laatste half uur deed AD’69 zijn stinkende best maar het kwaad was in de eerste helft al geschied.