Vanaf volgend jaar padel bij De Rietstap

DINXPERLO - Tennisvereniging De Rietstap gaat investeren in padel en verwacht dat de twee banen vanaf 1 april 2023 beschikbaar zijn. Daarmee wordt een extra activiteit toegevoegd aan de verder nog te ontwikkelen sportlocatie De Kolk en kan Dinxperlo kennis maken met de sport die landelijk gezien sterk in opmars is.

Afgelopen dinsdag waren na een grondige voorbereiding door het bestuur en de onderzoekscommissie, de leden van TV De Rietstap uitgenodigd voor een buitengewone ledenvergadering (BLV). Op de agenda stond de stemming over de aanleg van twee padelbanen op de plaats van één van de huidige vijf tennisbanen.
Padel is een mix tussen tennis en squash, maar wel veel makkelijker onder de knie te krijgen. Padel is daarmee één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd meer dan 10 miljoen beoefenaars, waarvan ongeveer 170.000 in Nederland. Een padelveld is bij een dubbelspel 10 bij 20 meter. Het veld wordt aan alle zijden begrensd door een glazen wand die aan de korte zijden hoger is dan aan de lange zijden. De belijning van de velden is verder vergelijkbaar met tennis. Je speelt padel meestal met twee tegen twee. De sport wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel.
In een vol clubgebouw werd tijdens de buitengewone ledenvergadering aan de leden op heldere wijze uitgelegd wat padel precies inhoudt, hoe een en ander gerealiseerd kan worden en niet onbelangrijk of het ook financieel haalbaar is voor de vereniging.
Het aantal tennissende leden neemt de afgelopen jaren af, overigens geheel volgens de landelijk tendens. Om de tennisclub ook in de toekomst levensvatbaar te houden, is door het bestuur gezocht naar mogelijkheden om meer leden te krijgen. De ervaring bij andere tennisverenigingen, die al in padel geïnvesteerd hebben, laat zien dat de ledenaantallen zullen toenemen en daarmee het toekomst perspectief sterk wordt verbeterd. Zo is padel ook een ideale sport voor voetballers om erbij te doen of in de zomermaanden te spelen.


www.tvderietstap.nl