>>DEZE FOTO BIJ DE COLUMN AANTREKKEN<<
>>DEZE FOTO BIJ DE COLUMN AANTREKKEN<<

Gezellige avond met 'Un Triomphe' in Filmhus Dinxperlo

DINXPERLO - Na een succesvolle vertoning in oktober draait Filmhus Dinxperlo op donderdagavond 24 november de komische film 'Un Triomphe'.

In deze Franse feelgood-movie, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, zien we hoe acteur Étienne een theaterworkshop in de gevangenis geeft.
Hij wordt verrast door het aanwezige acteertalent en besluit met hen een toneelstuk op te voeren op het podium van een echt theater. De bonte groep gedetineerden gaat op een heuse tournee, en dat leidt tot onvoorspelbare situaties en hilarische momenten.
'Un Triomphe' is een vermakelijke film, die daarnaast laat zien hoe je mensen die het eigenlijk al hadden opgegeven weer op de rails kunt krijgen door ze serieus te nemen. In de film krijgen de gevangenen hun waardigheid weer terug. Ze worden in hun acteursrol eindelijk voor vol aangezien. Maar helaas, na elke bescheiden triomftocht volgt steeds weer de teruggang naar de gevangenis.
Humor en innemendheid nemen in 'Un Triomphe' een grote plaats in. Met als slagroom op de taart een ontroerende slotscène.
Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus. De film begint om 20.00 uur. Entree is 7,50 euro, inclusief koffie/thee.
Filmhus Dinxperlo is te vinden aan de Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo.