Benefietconcert met Con Spirito en Gaanderens Mannenkoor

Benefietconcert met Con Spirito en Gaanderens Mannenkoor

AALTEN - De Stichting Restauratiefonds voor de oude Helenakerk aan de Markt te Aalten is blij verrast met het aanbod van het Christelijk Mannenkoor Con Spirito Dinxperlo én het Gaanderens Mannenkoor om een benefietconcert te verzorgen. Dirigent Ben Simmes is actief bij beide koren.

Een twee keer 45 minuten afwisselend programma, met geestelijke werken en profane stukken. Jiddische liederen, Oekraïense kerstliederen, het Sanctus van Gounod, een stuk uit de Parelvissers, het Benedictus en het Halleluja van Leonard Cohen.
"Tachtig mannenstemmen, wier geluid prachtig zal klinken in deze kerk met geweldige akoestiek", zegt secretaris Harm Veldhuis. "Ook de fraaie secco’s, muurschilderingen en verlichting geven een heerlijk gevoel."
De baten komen ten goede aan het onderhoud van de oude Helenakerk.
In de pauze van 45 minuten kan het publiek van een kop koffie/thee of een drankje genieten in zaal Elim naast de kerk (in de kerk wordt geen drank geschonken). In Elim is gelegenheid voor toiletbezoek.
Het concert is in de Oude Helenakerk aan de Markt te Aalten op zaterdag 26 november om 19.30 uur, inloop: vanaf 19.00 uur.
Toegangsprijs: 12,50 euro in de voorverkoop en vijftien euro aan de kassa.
Voorverkoop: Meneer Kees, Bredevoortsestraat 3 te Aalten, Primera, Bredevoortsestraat 8 te Aalten, Messink & Prinsen, Landstraat 39 te Aalten.
Kaartreservering/verkoop: Siny Veneberg, Kreeft 6, Aalten, 0543-471203. Of Ina van de Put, Hogestraat 75a, Aalten, 054-476171. Informatie: srfharm@hotmail.com.


restauratiefondsaalten.nl