Collecte Alzheimer brengt 4400 op

DINXPERLO - In de week van 7 t/m 12 november zijn in Dinxperlo en De Heurne in totaal 53 collectanten met 56 collectebussen bij inwoners en bedrijven langs geweest voor de collecte Alzheimer. Deze vrijwilligers hebben wederom een mooi bedrag opgehaald, via collectebussen, een QR-code en WhatsApp. De totale opbrengst was afgerond 4400 euro. Ten opzichte van 2021 was dat een kleine afname, toen as de opbrengst 4.566 euro. 

Daarnaast zijn ook flyers 'Stop dementie' uitgedeeld en in brievenbussen gedaan om eventueel via iDEAL-QR donaties binnen te halen voor Alzheimer Nederland.
Dankzij de collecteopbrengsten kan Alzheimer Nederland de komende jaren weer veel geld besteden aan diverse onderzoeken, op weg naar doorbraken om deze vreselijke ziekte te stoppen. En dat is nodig, want dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak op dit moment, één op de vijf personen krijgt het.

Voelt u zich geroepen om in 2023 als collectant een steentjes bij te dragen aan de collecte Alzheimer (stop dementie), dan kunt u zich melden bij de coördinator/wijkhoofd Theo Aaldering: mobiel 0622448204 of e-mailadres thjaaldering1950@kpnmail.nl.