Ajax B blij met overwinning. Foto: PR

Ajax-B wint van negental Babberich

BREEDENBROEK - Ajax-B kwam achter, kwam gelijk en won uiteindelijk vlak voor tijd.

Ajax-B begon niet scherp aan de voetbalwedstrijd en keek binnen een paar minuten tegen een 0-1 achterstand aan tegen Babberich, dat de laatste weken goed in vorm is. De rechtsbuiten mocht te makkelijk doorlopen en zijn lage voorzet werd binnengetikt. Na een kwartiertje kwam de Ajax-B goed weg. Spits van Babberich ging alleen op het doel van Ramon af en zag z’n poging op de paal belanden. Daarna kwam Ajax-B beter in de wedstrijd. Schoten van Timo en Hylke werden door de keeper gepakt. Martin onderschepte een bal in de opbouw, wat een grote kans opleverde. Vrije trappen van Chris en Nick gingen rakelings voorlangs.

In de tweede helft ging Ajax-B op zoek naar de gelijkmaker. Een kopbal van Daan uit een corner werd van de lijn gehaald. Finn slalomde tussen een aantal tegenstanders door en dwong de keeper tot een goede redding. Vervolgens kreeg Babberich binnen vijf minuten twee rode kaarten. Twee spelers die al geel hadden gezien, ontvingen hun tweede kaart. Tegen negen spelers ging de thuisploeg vol voor de winst. In de 82ste minuut viel de gelijkmaker. Hylke liet de keeper kansloos met een laag hard schot. Het leek in een gelijkspel te eindigen, en het negental van Babberich kwam er zelfs nog een keer gevaarlijk uit. In blessuretijd was het echter Thijs die goed doorkwam aan de rechterkant. Zijn voorzet bereikte Koen die omver gelopen werd, iedereen dacht aan een penalty, maar de bal kwam voor de voeten van Hylke die de winnende treffer binnen schoot.

Wederom een leuke en spectaculaire wedstrijd die Ajax-B in de slotfase weet te winnen. Volgende week wacht het uitduel tegen Den Dam.

Opstelling: Ramon Liebrand, Timo Yark (Daan Ebbers), Daan Roes, Koen Ebbers, Luuk Hebinck, Nick Fisser, Chris Schimmack, Finn Lubbers, Tom Reusen (Thijs Keizer), Martin Rexwinkel (Yoes Koskamp), Hylke Keizer.