Lampjeslezen. Foto: PR
Lampjeslezen. Foto: PR PR

Lezen in het donker: bieb houdt activiteit voor kids

Bibliotheek in de avond open, maar lampen blijven uit

DINXPERLO - Voor kinderen die zin hebben in een spannende activiteit in de kerstvakantie en niet bang zijn in het donker, heeft de Bibliotheek Achterhoekse Poort op donderdag 5 januari iets leuks: Lampjeslezen.

Speciaal voor hen gaan de deuren van de bibliotheek deze avond open, maar de lampen blijven uit! Eerst kunnen ze luisteren naar een mooi verhaal en daarna zoeken ze zelf een boek uit om in te lezen. Het is wel handig om een zaklamp mee te nemen. Lampjeslezen is op 5 januari in de Bibliotheek Aalten, Dinxperlo, Gendringen en Varsseveld en het is mogelijk om een plek te reserveren voor twee verschillende tijdsblokken: van 18.00 tot 19.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur. Het eerste blok is voor kinderen van 4 tot 8 jaar (dit is ook een ouder-kind activiteit) en het tweede voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deelname is gratis. Een plek reserveren kan via de site.
Kinderen die liever in de bibliotheek zijn terwijl het licht aan is, kunnen op vrijdag 6 januari vanaf 15.00 uur aanschuiven bij het knutseluurtje in de Bibliotheek Ulft. Daar gaan ze dit keer glazen potjes versieren. Kijk voor meer informatie op:


achterhoeksepoort.nl