Foto: Collectie Ben Maandag

Foto: Collectie Ben Maandag

Dinxpers Fotohuuksken

DINXPERLO - Deze keer twee foto’s van het 700-jarig bestaan in 1981 van Dinxperlo. Een schitterende optocht was er georganiseerd van kasteel Anholt naar Dinxperlo. Een koude optocht met allemaal mensen in klederdracht van vroeger met oa. wagens met allerlei groepen, paarden, oude fietsen

Wandelaars enz. enz.. Een prachtige optocht met heel veel bezoekers.
Foto 1: 3 leuke jongedames, wie zijn dit en wie heeft deze foto gemaakt?
Foto 2: een wagen met 3 vrouwen, die als heksen naar de brandstapel worden gebracht, om in Dinxperlo te worden verbrand.

Links op de wagen de hoofdbeul Ben Maandag, wie was de koetsier en wie waren ook alweer de 3 heksen op de wagen? Links loop nog een beul en een soldaat die de vrouwen moest bewaken, wie zijn deze 2 personen? Eén van de vrouwen probeerde vaak te ontsnappen.
Maar werd netjes door de soldaten terug gezet op de wagen. Op de foto kun je zien hoe ontzettend druk het was met bezoekers tijdens deze onvergetelijke optocht.
Ben Maandag is nog altijd op zoek naar nostalgisch beeldmateriaal uit Dinxperlo, de Heurne en omstreken voor de rubriek Dinxpers Fotohuuksken. Ben Maandag, Burg. Schepersstraat 1, 7091 AZ, Dinxperlo. Tel. 0315 653449. E-mail: b.w.maandag@gmail.com

Foto: Collectie Ben Maandag