Afbeelding

Dinxpers Fotohuuksken

DINXPERLO - Zeer leuke reacties heeft Ben Maandag gekregen op de foto’s van Dinxperlo 700 1281-1981. Lekenspel: De hoofdgroep van de optocht werd ingenomen door zeven groepen, die op een enorm podium voor het gemeentehuis een lekenspel uitvoeren,

Weer de zeven eeuwen van Dinxperlo in beeld brengend. Alleen al aan dit spel nemen 300 personen deel. De optocht begint die zaterdagmiddag om 13.30 uur vanaf kasteel Anholt, een afstand van ruim 5 kilometer naar Dinxperlo.
Vergezeld van zes muziekcorpsen trek de historische groep naar Dinxperlo. Door Dinxperlose straten, waarbij zich telkens een groep naar het gemeentehuis begeeft, waar 4500 zit- en staanplaatsen zijn, een eeuw geschiedenis in beeld te brengen.
Het zijn korte scenes van ongeveer vijf minuten, ligt in de bedoeling dat het spel ongeveer drie kwartier in ontvangst neemt. Er komt een heksenproces in voor, de burgerwacht van Dinxperlo, de ruiterij, oude boerenwagens, groepen in klederdracht, oude fietsen en historische groepen, enzovoort.
In totaal ruim 3.000 deelnemers. Het aantal toeschouwers valt zelfs niet te schatten. Het zijn er stellig veel meer dan tienduizend geweest. Onder hen bevonden zich prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.
Op de foto van de heksenwagen loopt links naast de wagen de beul Henk Spithof, op de wagen naast de koetsier zit de hoofdbeul Ben Maandag, de koetsier is nog onbekend en de vrouwen die als heksen verbrand zullen worden op de brandstapel voor het gemeentehuis zijn Eleonora van de Brom, Frida Pots en Annie Bongers.
Op de andere foto staan drie jongedames als hostesses, die de verkoop deden van loten en aandelen. Deze zijn vlnr: Dianne Prinsen, Hetty Lieftink en Diane Tuenter.
Heeft u informatie: Ben Maandag, 0315 653449, b.w.maandag@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding