Kennismaken met tafeltennis. Foto: PR
Kennismaken met tafeltennis. Foto: PR

Tafeltennis beginnerstoernooi van GSV Suderwick

ISSELBURG - Tafeltennisverenigingen GSV Suderwick en SuS Isselburg houden op zondag 5 februari het beginnerstoernooi tafeltennis voor kinderen.

Die dag vindt tevens de beslissing plaats van de 40ste minikampioenschappen tafeltennis in de sporthal aan de Drengfurterstrasse in Isselburg. Alle kinderen uit de regio zijn uitgenodigd, mits ze niet ouder zijn dan 12 jaar (geboren in 2010) en nog geen officiële toernooien hebben gespeeld.
Bij het toernooi draait alles om plezier maken met het spel en wat competitieve ervaring opdoen. Winnaars en geplaatste spelers worden bepaald in aparte jongens- en meisjescategorieën en elk in drie leeftijdsgroepen. Het toernooi begint om 11.00 uur. De toegang is vanaf 10.00 uur, last-minutebezoekers kunnen zich nog tot 10.30 uur aanmelden. Deelname is gratis.
Ook wie nog nooit een batje in handen heeft gehad, maar graag ervaring wil opdoen met de sport, is welkom. Alle kinderen spelen verschillende spellen volgens vereenvoudigde regels. Naast gratis deelname stellen de clubs ook tafeltennisbatjes ter beschikking. De lokale wedstrijd wordt gesponsord door de Volksbank Bocholt eG, zodat certificaten en kleine prijzen op alle starters wachten; evenals trofeeën en medailles. De vier beste van elk van de zes wedstrijdklassen plaatsen zich voor de volgende rondes op districtsniveau. Sommige kinderen van de lokale beslissing van Suderwick hebben zich de afgelopen jaren met succes laten gelden tot het 4e toernooiniveau van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Kinderen, maar ook ouders en hobbyspelers kunnen vier weken lang op dinsdag en donderdag vanaf 17.00 uur gratis proeftrainen in de sporthal van basisschool Isselburg. Ze kunnen de TT-sportbadge behalen en leren diverse speeltechnieken. Info en aanmelding: Rosi Tuente, 0049-02874-610 of tuente@freenet.de.