Tiemo en Martje. Foto: PR
Tiemo en Martje. Foto: PR

Sint Jorisconcert met Martje van Damme en Tiemo Wang

Muziek

Klassiek programma in Sint Joriskerk

.BREDEVOORT - Zondag 12 februari is in de Sint Joriskerk in Bredevoort een optreden van Martje van Damme (piano) en Tiemo Wang (bariton). Zij brengen muziek ten gehore van Ralph Vaughan Williams, Alexander Scriabin en Modest Mussorgski.

Martje van Damme is een klassieke pianiste die zoekt naar originele concertprogramma’s en pianorepertoire waarin ze iets te zeggen heeft. Zo werd ze geroemd om haar interpretatie van ‘El amor y la muerte’ van Granados. Ze studeerde aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf bij Paolo Giacometti en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij David Kuyken. Momenteel werkt ze aan een nieuwe cd met werken van Liszt en Scriabin. De cd wordt in juni 2023 uitgebracht.
In november gaat zij met de Spaanse pianiste Inés Costales het kamerkoor Musica Vocale begeleiden met onder andere de Psalmensymfonie van Stravinsky.

Wang
Tiemo Wang begon zijn muzikale loopbaan als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles, zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Hij volgde zanglessen bij José Scholte, Joost van der Linden en Frans Fiselier, en wordt momenteel gecoacht door Henny Diemer.
Afgelopen seizoen zong Tiemo onder meer in ‘Die Soldaten’ van Bernd Alois Zimmerman bij De Nederlandse Opera. Hij vertolkte ‘Kassandra in Oresteia’ van Xenakis, in een productie van Muziektheater Transparant, Asko Schönberg en VocaalLAB Nederland.
Voorts was hij te horen in het Holland festival in de voorstelling Utopia 47’ met het Belgische gezelschap Blindman.

Informatie
Het concert vindt plaats op 12 februari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Aanvang 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert een uur.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus d’orange te drinken.
Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van veertien euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites: 


sintjorisconcerten.nl 

www.martjevandamme.com