Mr.Pink a Pink Floyd tribute. Foto: Zandberg Photos
Mr.Pink a Pink Floyd tribute. Foto: Zandberg Photos

Mega festival op Dinxpers Prins Clausplein

Muziek Dinxperlo

DINXPERLO - In het weekeind van 9 en 10 juni zal het Prins Clausplein in Dinxperlo uit zijn voegen barsten. Een tweedaags benefietfestival met bands vullen het plein met muziek en daarbij behorende shows zoals men dat nog niet eerder in Dinxperlo heeft meegemaakt. Dit alles om aandacht te vragen voor de WensAmbulance onder de naam ‘Concert For Dreams’.

Door Waltraud Wensink

Als je de man achter dit grote idee, Gerard Kolenbrander, mag geloven, zal het groots worden en zal er weken na het festival nog over gesproken worden. Hij spreekt over ‘juweeltjes’ die zullen optreden.

‘Ik ga voor
een plein vol
muziekliefhebbers’

Gerard: ”Het mooie is dat ik het heb bedacht, maar de uitvoering nu grotendeels door anderen wordt overgenomen. Ik hoef nu alleen de lijntjes uit te zetten en te zeggen hoe ik het graag wil. Mijn doel is om geld te genereren voor Stichting WensAmbulance en tegelijkertijd mensen een geweldige muzikale ervaring aan te bieden. Alles wordt als het ware geregeld en ik kan achterover leunen.”
Zo zegt hij het wel, maar ondertussen is Gerard alleen maar bezig met zijn Concert For Dreams, want dat is toch wel ‘zijn kindje’. “Ik ga voor een plein vol muziekliefhebbers en doel op bezoekers uit het hele land en ook uit Duitsland. Daar is de programmering ook op toegespitst. Daarnaast worden we een stichting, komt er een nieuwe webpagina en een ander logo voor Concert For Dreams. We zullen meer zichtbaar worden op sociale mediakanalen.”

Pink Floyd
Het Prins Clausplein zal geheel omheind worden en er komt een podium van maar liefst 15 meter breed, vijf meter diep en zes meter hoog, waarop de uitgenodigde acts compleet los kunnen gaan. “Ik wil met dit muziekevenement opnieuw proberen om Dinxperlo groots op de kaart te zetten. Een keer goed knallen met bands die hun naam in de muziekwereld hebben verdiend en de nodige bekendheid genieten. De kaartverkoop zal via ‘Ticketmaster’ gaan. We gaan voor een tweedaags festival met twintig goede acts verdeeld over twee dagen. De grote afsluiter van deze twee dagen is Mr. Pink, a tribute to Pink Floyd. Het moet dan toch lukken om mensen naar Dinxperlo te krijgen en te laten zien dat Dinxperlo veel in zijn mars heeft.”

Programmering
Op zaterdag 9 juni zullen de volgende bands uit zowel binnen- als buitenland optreden. ‘Leif de Leeuw Band’ (”dé Southern jam band van Europa”). Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot de beste rockgitarist van de Benelux.
’Zak Perry & the Beautiful Things (Southern Rock), Electric Blues (Cuby and the Blizzards Tribute), Exile (Rolling Stones Tribute) onder andere bekend van Battle of the Bands op tv, The LenneBrothers (Rock & Roll), The Glamrocks (Glamrock 70-ties), Kissterious (Kiss Tribute), The Neil Sadler Band (power Blues inclusief Larry Miller Tribute), Rob Orlemans, Pat the Wolf en Gerben Colen (Power Blues).
De bands die op 10 juni optreden zijn er zeker niet minder om. In willekeurige volgorde zijn dat: Eamonn McCormack (Blues en Rory Callagher Tribute), Santana (Tribute to Santana), Big Dez (Blues/Rock & Roll/ Soul),Todd Sarpeville (Blues), Mamma Maffia (Dialect Rock), Fleedwood Back (Tribute Fleedwood Mac), Sweet Bourbon (Blues/Soul), Toni Tilotta’s Dakotas (Blues). The Bluesbones (Blues), The 12 Bar Blues Band en Mr. Pink, a Tribute to Pink Floyd. De laatstgenoemde band gaat het tweedaagse festival ‘Concert For Dreams’ op een spectaculaire wijze afsluiten.

Peter Chattelin is de man achter Mr. Pink, a tribute to Pink Floyd. ”Ik kan spreken over een lange geschiedenis als muzikant en mijn liefde voor Pink Floyd. In 1980 zag ik Pink Floyd in Londen en werd als het ware veroverd door hun muziek en de hele impact van hun show. Ik wilde ook wat Roger Waters daar deed met zijn band. Ik heb veertien jaar de tijd genomen om me die techniek eigen te maken en heb in 1993 ‘Pink Project the Band’ opgericht. Die band bestaat overigens nog steeds. We gaven shows die in no time uitverkocht waren. We deden onder ander The Wall met alles er op en er aan, het complete spektakel en dat sloeg geweldig aan bij het publiek. Met mijn vorige creatie ‘Pink Project, the Band’ hebben we onder mijn leiding vijf uitverkochte shows in poptempel Ahoy gegeven. We waren de eerste band die op uitnodiging in de tuin van het majestueuze Vredespaleis in Den Haag optraden ter viering van het 100-jarig bestaan van het paleis. Nu heb ik een nieuw project, namelijk Mr. Pink, a Tribute to Pink Floyd en inmiddels wordt ik op straat al als mister Pink aangesproken”, lacht Chattelin. ”De herkenbaarheid van Pink Floyd behouden we, we geven een geweldige Pink Floyd-waardige show compleet met lasers en zorgen voor een spectaculaire afsluiter speciaal voor de WensAmbulance, hetgeen enorm motiveert. Een goede kennis van mij kwam ook in een situatie waarbij hij gebruik maakte van de WensAmbulance. Door de WensAmbulance was het voor hem mogelijk om op een bed een concert van Pink Floyd in de Ziggo Dome bij te kunnen wonen. Wij zijn met onze band in ieder geval enthousiast om naar Dinxperlo te komen voor dit goede doel en we zullen ons best doen om het publiek te veroveren. Het album the ‘Dark Side of the Moon’ bestaat dit jaar 50 jaar en is samen met Sergeant Pepper van The Beatles de meest iconische plaat aller tijden. Daar gaan we ook zeker iets mee doen.”

Tickets voor Concert For Dreams op 9 en 10 juni zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Een dagkaart kost 37,50 euro en zestig euro voor een combi-ticket. Houd de website, Instagram en Facebook in de gaten.