Lezing Maria Driessen in HelenaHuis over spiritualiteit, onder andere werk van Hanneke Vermet wordt besproken. Foto: Karin Stronks
Lezing Maria Driessen in HelenaHuis over spiritualiteit, onder andere werk van Hanneke Vermet wordt besproken. Foto: Karin Stronks

Lezing over religie en spiritualiteit in hedendaagse kunst bij HelenaHuis

Algemeen

AALTEN – Op donderdag 23 februari geeft kunsthistorica Maria Driessen een lezing in HelenaHuis Aalten over religie en spiritualiteit in de hedendaagse kunst. Onder andere de schilderijen van Hanneke Vermet, die te zien zijn in het HelenaHuis, worden op deze avond besproken.

Op donderdagavond 23 februari geeft Maria Driessen een lezing over religie en spiritualiteit in de hedendaagse beeldende kunst in het Helenahuis in Aalten. De aanleiding hiervoor is de tentoonstelling van de schilderijen van Hanneke Beets-Vermet bij HelenaHuis in Aalten. De thema’s van de geëxposeerde werken zijn religieus en spiritueel. Het werk van Vermet kan dan ook geplaatst worden in een kunsthistorische traditie, met kunstenaars als Piet Mondriaan, Jan Toorop, Gerard Mathot, Hilma af Klint en Vassily Kandinsky.

Tijdens de lezing wordt het werk van genoemde kunstenaars getoond en besproken. Maria Driessen: “De aanwezigheid van de schilderijen van Hanneke Beets-Vermet brengt de betekenis van spiritualiteit en religie in de beeldende kunst dichterbij, want er gaat niets boven het ervaren van het echte werk.” 

In 2021 zijn elf schilderijen van Hanneke Vermet overgedragen aan het HelenaHuis in Aalten. Vanwege een verhuizing is een nieuw onderkomen voor de enorme kunstwerken gezocht en gevonden. Gastvrouw Jannette Dijkstra geeft aan: “De schilderijen zijn een prachtige aanwinst voor het HelenaHuis. Ze passen door de spirituele uitstraling heel goed in ons Huis.”

Over Maria Driessen
Maria Driessen is de oprichtster van cursusinstituut ‘MarieDusart’. Het instituut verzorgt een ruim aanbod aan cursussen, lezingen en dagexcursies. Maria heeft geschiedenis en kunstgeschiedenis gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen. Haar specialisatie is moderne en hedendaagse kunst. Daarnaast beschikt zij over veel onderwijservaring en een grote dosis enthousiasme. 

Aanvang lezing 19.30 uur, entree 10 euro inclusief kopje koffie of thee. Aanmelden kan via e-mail: contact@helenahuis.nl of telefonisch: 06-34464392