Het koor Vision. Foto: PR
Het koor Vision. Foto: PR

Koor Vision meets Abbey Wednesday

SUDERWICK - Samen zingen is leuk! Daarom treden Koor Vision uit Dinxperlo en popkoor Abbey Wednesday uit Ulft samen op in de St. Michaelskirche in Suderwick aan de Heelweg, (de kerk tegenover zorgcentrum Dr. Jenny). Op zondag 26 maart van 14 tot 16 uur, entree is een vrije gift. Iedereen is van harte welkom.

Koor Vision is een dynamisch koor met Paul Gregoor als enthousiaste en gedreven dirigent. In 1973 is het koor opgericht en viert dit jaar dus haar 50 jarig jubileum. Tot aan 1973 droeg het de naam "Jongerenkoor Dinxperlo/Breedenbroek", daarna werd de naam veranderd in "Koor Vision", Koor Vision heeft Nederlandse en Duitse leden. Ze treden op tijdens evenementen, kerkdiensten, bij een huwelijk of een uitvaart. Ook heeft het koor diverse internationale concertreizen gedaan, o.a. naar Polen, Wenen, Neuenrade en Dresden.
Abbey Wednesday is een gerenommeerd popkoor uit Ulft. In mei 1995 startten zeven vrienden met dit koor, ze repeteerden in het klooster in Ulft (Abbey) en op woensdag (Wednesday).
Door de jaren heen heeft het koor een aantal bijzondere dingen gedaan: het winnen van het Open Podium, optreden bij Omroep Gelderland, eigen concerten en gastoptreden bij onder meer de 3J's. De sound en de meerstemmigheid zijn typerend voor dit koor. Onder leiding van dirigente Emma Lukassen en muzikale begeleiding van Wies Knipping laat het koor in verschillende songs uit diverse stijlen hun veelzijdigheid horen.

Het koor Abbey Wednesday. Foto: Henk van Raaij