Wie materiaal of info voor Ben Maandag heeft, kan zich melden: 0315-653449, b.w.maandag@gmail.com.Foto: Collectie Ben Maandag

Wie materiaal of info voor Ben Maandag heeft, kan zich melden: 0315-653449, b.w.maandag@gmail.com.Foto: Collectie Ben Maandag

Dinxpers Fotohuuksken

DINXPERLO - Op de foto van Dr. Jenny heeft Ben Maandag leuke reacties gehad. Na het overlijden van dokter Jenny in 1941, stelde zijn vrouw de villa aan de Kwikkelstraat 13 ter beschikking aan de Dinxperlose bejaarden.

Op 23 oktober 1962 richtte zij samen met drie kerkgenootschappen het Dr. Jenny rusthuis op, met de voorwaarde dat zij zelf er tot aan haar dood kon blijven wonen.
Eind jaren vijftig woonden er zo'n twaalf bejaarden in het voormalige doktershuis. In 1967 werd op de plaats van het oude huis een nieuw rusthuis gebouwd, dat in 1998 werd vervangen door een modern woonzorgcentrum.
De foto is gemaakt tijdens het koffie drinken in 1970, toen het dus nog rusthuis werd genoemd. Links boven heer te Wolthuis en links beneden mevrouw Bulsink-Bulsink, daarnaast mevrouw Rikkers, zij kwam oorspronkelijk uit Winterswijk en recht naast haar zit mevrouw Freriks-Ormel, bekend als "Tibben Hanneā€. De laatste twee woonden naast elkaar op de zuidvleugel bij Dr. Jenny. Als kind ging Els van de Stalmeister samen met haar moeder bij hun op bezoek.
Misschien komt er na deze publicatie nog meer namen, bijvoorbeeld de jonge dames op de achtergrond?
Nog even terug komen op de foto van Dinxper 700, met de twee fietsen, daar staat hoofdonderwijzer Ton van de Bron, dit moet natuurlijk zijn Ton van de Brom, hierbij rechtgezet.