Dauwtrappen in Breedenbroek met Hemelvaart

BREEDENBROEK - Fietsen op hemelvaart is een traditie, recreatief en sportief, ook in Breedenbroek een bekend fenomeen. Daar is vooral een prachtige route via kleine weggetjes, maar ook zandpaden, een belangrijk kenmerk van de fietstocht op Hemelvaartsdag. Ook dit jaar wordt die traditie van het dauwtrappen weer voortgezet.

Vertrek is op donderdag 18 mei tussen 9.00 en 10.00 uur. Deelname is op eigen risico; de route is af te halen in de sportzaal in Breedenbroek voor, inclusief consumptiebon, 3 euro per deelnemer. De deelnemers fietsen over wegen, overgaand in paadjes en tussendoortjes, zo komen de fietser ineens op verrassende plekjes. De tocht is twintig kilometer tot de rustplaats, waar koffie en andere drankjes klaar staan. 

Medewerkers gezocht
De tocht is voor het eerst gereden in 1978. Initiatiefnemers waren onder anderen Peter Tadema en Leo Roes en zij hebben nu aangegeven na 45 (!) jaar het stokje te willen overdragen. Graag wil de organisatie de deelnemers dan ook uitnodigen om hun belangstelling kenbaar te maken, hieraan te willen meewerken. Dan is het wellicht mogelijk deze traditionele fietstocht ook volgend jaar weer te kunnen aanbieden.

Informatie
Voor Informatie kan men bellen met 06-1011 4502 (ook over het doorgaan van de tocht bij slecht weer bijvoorbeeld).