Fietsen met WTC. Foto: PR

Fietsen met WTC. Foto: PR

WTC Dinxperlo presenteert gezinsfietstocht, racetoertocht en graveltocht.

DINXPERLO - Op zondag 21 mei 2023 organiseert de WTC Dinxperlo weer de fietstochten voor racefiets, een gezinsfietstocht en , nieuw, een gravelbiketocht. Dit jaarlijkse gebeuren trekt altijd veel deelnemers en alle tochten gaan -voor een deel- ook over verkeersvrije wegen in Duitsland. De start voor alle tochten is aan de Europastraat 4 in Dinxperlo,  vroeger de ingang van  SVD.

Familiefietstocht
Deze tocht is 37 km lang, maar kan uitgebreid worden met een extra lus van 21 km en is erg geschikt voor 'gewone' fietsen en e-bikes. Kaartlezen is niet nodig, want de familietocht is helemaal met pijlen aangegeven, dus volop kans om van de mooie omgeving te genieten. Deze tocht gaat eerst voor een groot deel door Duitsland, gaat achter Spork langs en komt uiteindelijk aan de Kreuzkappelenweg via de groene grens Nederland weer binnen. Daarna gaat de route door het buitengebied van Aalten naar de Haart waar bij Suzy’s Farm de eerste pauze wacht. Hier valt de keus te maken om een extra lus van 21 km te fietsen, dit extra stuk gaat via Miste en de Bekendelle weer terug naar de pauzeplek. Het laatste stuk vanaf de pauzeplek gaat ten noorden om Aalten heen en via Lintelo en de Heurne wordt uiteindelijk Dinxperlo weer bereikt. De kosten voor deze familietocht per deelnemer zijn 4,00 euro, dat is inclusief een consumptie onderweg. Voor de familietocht kan er gestart worden tussen 9.30 en 11.30 uur.

Racetoertocht
Voor deze tocht zijn er twee afstanden uitgezet: 82 km en 115 km. Deze routes gaan bijna helemaal over Duitsland. De 85 km is volledig uitgepijld, de 115 km wordt gereden via de GPX. Het bestand kan bij voorinschrijving via www.fietssport.nl worden gedownload, maar ook op het startbureau via een QR-code. De route van 82 km gaat onder Bocholt door naar Dingden, en via het buitengebied in de omgeving van de Dingderner Heide naar de pauzeplek bij Kolonie Lühlerheim. De terugweg is eerst naar het noorden via de plaats Havelich en langs de ander kant van de Dingderner Heide uiteindelijk ten oosten en noorden van Bocholt weer terug naar Dinxperlo. De 115 km route volgt eerst de 82 km maar gaat daarna door de Dingdener Heide naar Brünen en pauzeert daarna ook bij Kolonie Lühlerheim. De route vervolgt naar het verste punt Schermbeck en keert dan om naar noordwest om tussen Rhede en Bocholt door weer in Dinxperlo te komen. De kosten voor de racetochten bedragen 5,00 euro en voor NTFU-leden 4,00 euro, inclusief consumptie. Racers kunnen starten van tussen 8.00 uur en 10 uur voor de 85 km en tussen 8.00 en 9.30 uur voor de 115 km.

Graveltoertocht
Gravelfietsen is een vrij nieuwe discipline binnen het vrijetijdsfietsen, waarbij op half verharde wegen wordt gereden, vaak op een specifieke gravelfiets met bredere banden Deze discipline ontwikkelde zich in de 21ste eeuw en maakt vooral de laatste tien jaar een geweldige groei door. De WTC Dinxperlo springt op deze ontwikkelingen in en heeft twee routes uitgezet: 70 km en 100 km. Beide routes worden gereden met GPX/GPS. De 70 km route gaat eerst om Dinxperlo heen en daarna via het buitengebied van de Heurne en IJzerlo richting Barlo. Tussen Rhede en Bocholt, na ongeveer 35 km, is er een pauzeplek ingericht. Daarna gaat het met een omweg langs de Bocholter Aa weer terug naar Dinxperlo. De 100 km gaat eerst gelijk op met de 70 km route, maar buigt na Rhede af naar de Dingdernerheide en Brünen waarna er een pauze volgt bij de Kolonie Lühlerheim. Na de pauze volgt de route richting Bocholt weer het parcours van de 70 km route. De kosten voor de graveltocht bedragen 5,00 en voor NTFU-leden 4,00 euro, inclusief consumptie. Gravelbikers kunnen starten tussen 8.00 en 10.00 uur voor de 70 km en tussen 8.00 uur en 9.30 uur voor de 100 km.


www.wtcdinxperlo.nl