Tijdens de tocht. Foto: Frank Vinkenvleugel
Tijdens de tocht. Foto: Frank Vinkenvleugel

Voorjaarstocht met scootmobiel/duo-fiets

DINXPERLO - Op maandagmiddag 1 mei was de eerste voorjaarstocht, georganiseerd door Careaz en Figulus Welzijn samen.

Een mooi samenwerkingsverband. Waar ook de locaties van Estinea werden gevraagd of ze zin hadden om mee te doen/mee te fietsen. En die meldden zich ook aan.
"Met een aantal scootmobiels, een tandem, een paar duo-fietsen en een driewieler gingen we met prachtig weer op pad", aldus de organisatie.
Er was door een vrijwilliger een mooie route uitgezet van ongeveer twaalf kilometer. "Gezellig koffiedrinken in de pauze bij Careaz in het Grand Café. Met verkeerregelaars erbij voor de veiligheid, natuurlijk ook heel belangrijk. Het was een fijne middag! Voor herhaling vatbaar."
De samenwerking is goed bevallen en daarom wil de organisatie graag na de zomer weer een tocht houden: een najaarstocht in september. Dan wel met tweeverschillende routes voor de fietsers en de scootmobiels apart. "We hopen dat er de volgende keer nog meer inwoners mee willen doen. En als er dan genoeg animo is, dan gaan we weer tochten inplannen voor volgend jaar. Samen op pad. Hoe mooi is dat om dat mogelijk te maken?!?"Inwoners van Dinxperlo die in de zomer met een duo-fiets op pad willen, samen met iemand, hebben de mogelijkheid om via Careaz of bij Figulus Welzijn (via de hulpmiddelenpool) een duo-fiets te reseveren. Voor meer info: Figulus Welzijn: 0315-655282 of Careaz/ Dr. Jenny: 088-1106000.