Repair Café Dinxperlo

DINXPERLO - Op donderdag 1 juni houdt Figulus Welzijn weer het "Repair Café" in het Kulturhus aan de Terborgseweg, midden in het dorpscentrum. Men kan daar terecht voor de reparatie van allerlei defecte (elektrische) huishoudelijke apparaten, boeken, kleine houten voorwerpen, verlichting, kleding verstelwerk en computers.

Het is zonde om spullen weg te gooien als reparatie vaak mogelijk is. Door reparatie worden afvalstromen verminderd en het scheelt in de portemonnee. Op de eerste donderdag van de maand staat een aantal deskundige reparateurs voor de bezoekers klaar. Zij kijken of het apparaat te repareren is. Zo niet, dan geven zij advies over hoe men verder kan.

Het "Repair Café" is een landelijk initiatief en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het eerstvolgende Repair Café na de vakantiemaanden is op 7 september.

Als men zelf graag wil repareren en deskundig is op een vakgebied, gastheer of gastvrouw wil zijn, of kleding kan verstellen, dan is men meer dan welkom in het team. Men kan langskomen in het Kulturhus tussen 14.00 en 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.repaircafe.org en klik door naar RC Dinxperlo.

Persbericht aanleveren
Ook een persbericht voor deze krant? Mail naar redactie@de-band.nl. Let op: de krant van volgende week sluit eerder af in verband met Pinksteren. Kopij dient donderdag 12.00 uur binnen te zijn bij de redactie.